Şehitlerimizin Anıt Mezarı Törenle Açıldı

KÜLTÜR 14.09.2021 - 16:33, Güncelleme: 14.09.2021 - 16:33 5301+ kez okundu.
 

Şehitlerimizin Anıt Mezarı Törenle Açıldı

Sakarya Meydan Muharebesi kahramanlarından 42. Gönüllü Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın Haymana’daki anıt mezarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.
Haymana’da gerçekleşen açılışa canlı yayınla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Tarım Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti Milletvekilleri; Asuman Erdoğan, Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, Hasan Turan, CHP Milletvekilleri Levent Gök, Necati Tığlı, Emine Gülizar Emecan, Haymana Kaymakamı Muhammet Gürbüz, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti Haymana İlçe Başkanı İsmail Can, MHP Haymana İlçe Başkanı Davut Ergül, CHP İlçe Başkanı Kasım Koç, STK Başkanları, Giresun, Tirebolu ve Haymana Dernek Başkanları, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Sakarya Zaferi Dönüm Noktası” Sakarya Zaferi’nin kazanıldığı 1921 yılının herhangi bir savaşın değil, Anadolu’daki 1000 yıllık varlığımızın da dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Temmuz ayında Sakarya’nın doğusuna çekilmek zorunda kalan ordumuz, milletimizin var gücüyle donatması ve başına da Meclis’in başkomutan olarak görevlendirdiği Gazi Mustafa Kemal’in geçmesi sayesinde bir ay içinde toplanıp düşmanı yeniden Sakarya’nın batısına atmıştır. Milli mücadelenin en kritik safhasında kazanılan bu zaferle başkentimizi tehdit eden düşman saldırısının önüne geçilmiştir.” diye konuştu. “Bu Bölgeyi Tarihi Milli Park İlan ettik” Konuşmasında Haymana ve Polatlı’yı Tarihi Milli Park İlan ederek kapsamlı bir ihya çalışması başlattıklarını da ifade Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sakarya Savaşı’nın yaşandığı Haymana ve Polatlı’da hali hazırda 7 anıt şehitliğimiz bulunuyor. Ayrıca bu zaferin kazanıldığı bölgeyi tarihi milli park ilan ederek kapsamlı bir ihya çalışması başlattık. Yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla çarpışmaların yaşandığı bölgeleri, alt ve üst yapı tesisleri, ziyaretçi merkezleri, müzelerle donatarak tarih hafızamıza kazandırdık.” dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Mangal Dağı'nda bir siperde bulunan, üzerinde mermi izi yer alan, Osmanlıca "padişahın askerleri" anlamına gelen "asakir-i şahane" yazan kemer tokasını hediye etti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen tarafından okunan duanın ardından Haymana Ziyaret Merkezi ile Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Anıt Mezarı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek yapıldı.
Sakarya Meydan Muharebesi kahramanlarından 42. Gönüllü Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın Haymana’daki anıt mezarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Haymana’da gerçekleşen açılışa canlı yayınla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Tarım Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti Milletvekilleri; Asuman Erdoğan, Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, Hasan Turan, CHP Milletvekilleri Levent Gök, Necati Tığlı, Emine Gülizar Emecan, Haymana Kaymakamı Muhammet Gürbüz, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti Haymana İlçe Başkanı İsmail Can, MHP Haymana İlçe Başkanı Davut Ergül, CHP İlçe Başkanı Kasım Koç, STK Başkanları, Giresun, Tirebolu ve Haymana Dernek Başkanları, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Sakarya Zaferi Dönüm Noktası”

Sakarya Zaferi’nin kazanıldığı 1921 yılının herhangi bir savaşın değil, Anadolu’daki 1000 yıllık varlığımızın da dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Temmuz ayında Sakarya’nın doğusuna çekilmek zorunda kalan ordumuz, milletimizin var gücüyle donatması ve başına da Meclis’in başkomutan olarak görevlendirdiği Gazi Mustafa Kemal’in geçmesi sayesinde bir ay içinde toplanıp düşmanı yeniden Sakarya’nın batısına atmıştır. Milli mücadelenin en kritik safhasında kazanılan bu zaferle başkentimizi tehdit eden düşman saldırısının önüne geçilmiştir.” diye konuştu.

“Bu Bölgeyi Tarihi Milli Park İlan ettik”

Konuşmasında Haymana ve Polatlı’yı Tarihi Milli Park İlan ederek kapsamlı bir ihya çalışması başlattıklarını da ifade Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sakarya Savaşı’nın yaşandığı Haymana ve Polatlı’da hali hazırda 7 anıt şehitliğimiz bulunuyor. Ayrıca bu zaferin kazanıldığı bölgeyi tarihi milli park ilan ederek kapsamlı bir ihya çalışması başlattık. Yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla çarpışmaların yaşandığı bölgeleri, alt ve üst yapı tesisleri, ziyaretçi merkezleri, müzelerle donatarak tarih hafızamıza kazandırdık.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Mangal Dağı'nda bir siperde bulunan, üzerinde mermi izi yer alan, Osmanlıca "padişahın askerleri" anlamına gelen "asakir-i şahane" yazan kemer tokasını hediye etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen tarafından okunan duanın ardından Haymana Ziyaret Merkezi ile Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Anıt Mezarı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.