Yıldız Haber
Yıldız Haber
Açık
Giresun · 25°C
Bizi Takip Edin
21 Haziran 2023 - 10:49

Pınar su ve içecek 30 ülkeye 40 bin tonluk ihracat gerçekleştirdi

Türkiye’ye “ambalajlı su” kavramını benimseten Pınar Su ve İçecek, modern teknolojisiyle 40 yıldan bu yana kaliteli su ve içecek ürünleri sunuyor.

0 Okunma 0 Paylaşım
Pınar su ve içecek 30 ülkeye 40 bin tonluk ihracat gerçekleştirdi

Türkiye’nin en kaliteli kaynaklarından temin edilen suları şişeleyerek iç ve dış pazarlara sunan Pınar Su ve İçecek, “yüzde 100 Türk sermayeli” bir şirket olarak, Türkiye ve uluslararası piyasalardaki pazar payını güçlendirmeyi hedefliyor.

30 ülkeye 40 bin Tonluk ihracatla 5,5 milyon ABD dolar gelir elde edildi

Yerli üretimin en başarılı örneklerinden biri olarak “Pınar” ve “Pınar Yaşam Pınarım” markalarıyla 30 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen Pınar Su ve İçecek Genel Müdürü Koral Kalpaklıoğlu, “Türkiye’nin lider ihracatçı su firmalarından biri olarak 2022 yılında, Türkiye’den yapılan toplam su ihracatının % 10,3’ünü Pınar Su ve İçecek olarak tek başımıza gerçekleştirdik. İngiltere, Almanya, Belçika, Macaristan, İrlanda, Romanya, Yunanistan, Malta, Kosova, İsviçre gibi Avrupa ile birlikte KKTC, Azerbaycan, Irak, Kuveyt, BAE, Bahreyn, Singapur, Ürdün, Ukrayna, Trinidad Tobago, Amerika, İsrail, Filistin, Macaristan, Bulgaristan, Libya pazarlarında tüketicilerimizle buluşmaya devam ettik. 2022 yılında Avustralya, Estonya, Japonya, Türkmenistan ve Maldivler pazarına giriş yaparak ihracat yaptığımız ülke sayısını 30’a çıkarttık. Toplam 40 bin Tonluk ihracattan 5,5 milyon ABD doları gelir elde ettik” dedi.

Resim önizlemesi

“Ürün, hizmet ve teknoloji geliştirme çalışmalarımızla birlikte dijitalleşmeye de yatırım yapıyoruz” diyen Koral Kalpaklıoğlu sözlerini şöyle sürdürüdü; “2007 yılından bu yana sürdürülebilirlik çalışmalarını odak noktamıza aldık. İklim değişikliği ile mücadele ve suyun korunması konularını öncelikli olarak ele alıyor, su yönetimi ve ambalaj azaltım çalışmaları ile doğal kaynakların verimli kullanılmasını

sağlıyoruz. Pınar Su ve İçecek olarak toplum ve dünya için değer yaratırken atık yönetimine ve enerji kaynaklarının doğru ve verimli şekilde kullanılmasına dikkat ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kırşehir /Merkez
#izmir #ekonomi

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!