Pazar günleri pidenin adresi, Aktay fırını

GÜNDEM (BLT) - Bülten | 20.02.2023 - 16:22, Güncelleme: 20.02.2023 - 16:27 9505+ kez okundu.
 

Pazar günleri pidenin adresi, Aktay fırını

Karadeniz'de Pazar günlerinin olmazsa olmazı "Pazar Pidesi" geleneği devam ediyor.
Bulancak’ta Aktay fırını Hacıoğulları petrolün arkası. Bulancak’lı olupta bilmeyen olmaz. İşletmecisi Bulancak Esnaf Odası Başkanı Mürsel Aktay, Eşi Yadigar Aktay, Oğlu Aslı Kuyumculuk ortaklarından Mustafa Aktay. Pazar günü pide yaptırmak isteyen insanlar Aktay fırınına akın ediyorlar. Fırına girdiğinizde Pide ustaları hazır bekliyorlar sipariş ettiğiniz pideyi hazırlama adına. Malzeme kabını sıraya koyup, sıranın gelmesini bekliyorsunuz. Fırından çıkan pideyi İşletmeci Mürsel Aktay yağlıyor, oğlu Mustafa Aktay ilgililere teslim ediyor. Mürsel Aktay eşi ve yardımcılarının açtığı hamuru iki eli arasında gezdirerek incecik açıyor. Sonra üzenine pide harcı koyup fırına veriyor. Aynı zamanda Aktay Fırınının ekmekleri’de çok lezzet. Ustaya nedenini sorduğumuzda ‘’sanatımı, tecrübemi, benim ve arkadaşlarımın emeklerini katıyoruz. Müşterilerimiz için lezzetli, her zaman taze, sağlıklı ekmek yanısıra pasta, tatlı ve çeşitleri ve unlu mamülleri üretmek. Kalite hijyen konusunda örnek ve öncü bir fırın örneği kalite, müşteri memnuniyeti, dürüstlük, güven ve hijyen olmazsa olmazlarımız arasındadır.” diye karşılık veriyor. Aktay fırını Bulancaklılar tarafından bilinen bir yer. Özellikle kışın Pazar günleri pide yaptırmak isteyenler çok rağbet ediyorlar. Bulancak’tan çok uzakta oturdukları halde uzun yıllar görüşmemiş insanlar Pazar günü bu fırında karşılaşıyorlar. HABER:EROL KÜÇÜK  
Karadeniz'de Pazar günlerinin olmazsa olmazı "Pazar Pidesi" geleneği devam ediyor.

Bulancak’ta Aktay fırını Hacıoğulları petrolün arkası. Bulancak’lı olupta bilmeyen olmaz. İşletmecisi Bulancak Esnaf Odası Başkanı Mürsel Aktay, Eşi Yadigar Aktay, Oğlu Aslı Kuyumculuk ortaklarından Mustafa Aktay. Pazar günü pide yaptırmak isteyen insanlar Aktay fırınına akın ediyorlar. Fırına girdiğinizde Pide ustaları hazır bekliyorlar sipariş ettiğiniz pideyi hazırlama adına. Malzeme kabını sıraya koyup, sıranın gelmesini bekliyorsunuz. Fırından çıkan pideyi İşletmeci Mürsel Aktay yağlıyor, oğlu Mustafa Aktay ilgililere teslim ediyor. Mürsel Aktay eşi ve yardımcılarının açtığı hamuru iki eli arasında gezdirerek incecik açıyor. Sonra üzenine pide harcı koyup fırına veriyor.

Aynı zamanda Aktay Fırınının ekmekleri’de çok lezzet. Ustaya nedenini sorduğumuzda ‘’sanatımı, tecrübemi, benim ve arkadaşlarımın emeklerini katıyoruz. Müşterilerimiz için lezzetli, her zaman taze, sağlıklı ekmek yanısıra pasta, tatlı ve çeşitleri ve unlu mamülleri üretmek. Kalite hijyen konusunda örnek ve öncü bir fırın örneği kalite, müşteri memnuniyeti, dürüstlük, güven ve hijyen olmazsa olmazlarımız arasındadır.” diye karşılık veriyor.

Aktay fırını Bulancaklılar tarafından bilinen bir yer. Özellikle kışın Pazar günleri pide yaptırmak isteyenler çok rağbet ediyorlar. Bulancak’tan çok uzakta oturdukları halde uzun yıllar görüşmemiş insanlar Pazar günü bu fırında karşılaşıyorlar.

HABER:EROL KÜÇÜK

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.