"Okuduğunu Yaz" Yarışmasının Ödül Töreni 17 Mayıs’ta

EĞİTİM 07.05.2024 - 11:09, Güncelleme: 07.05.2024 - 17:11 4004 kez okundu.
 

"Okuduğunu Yaz" Yarışmasının Ödül Töreni 17 Mayıs’ta

Bulancak Dernekler Federasyonunun geleneksel hale getirdiği ve bu sene 2.'si düzenlenecek "Okuduğunu Yaz" kitap-kompozisyon yarışması başvuruları 29 Martta tamamlandı.
Bulancak ortaokul ve lise öğrencilerinin belirlenmiş olan kitaplardan kendi yazılarıyla yazdıkları kısa özet şeklindeki kompozisyon yazılarını ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından oluşturulan türkçe- edebiyat öğretmenleri jüri heyeti tarafından değerlendirilecek. 15 ortaokul ve 11 liseden birer öğrenci okul birincisi olacak, bu birincilerden de genel kategoride yine ortaokullarda birinciler, ikinciler ve üçüncüler; liselerde birinciler, ikinciler ve üçüncüler ödüllendirilecekler. Ödül kazanan öğrenciler 10 Mayıs cuma günü BUFED sayfasında ilan edilecek ve 17 Mayıs Cuma günü saat 14:00'da Bulancak İmam Hatip Ortaokulu Salonunda düzenlenecek törene aileleriyle katılıp ödüllerini alacaklar. BUFED Başkanı Sezgin Karataş yapılacak olan törenle ilgili “memleketimizde gençlerimize spor ve genel kültür alanında aşılamak istediğimiz bu organizasyonlarla onları çağdaş medeniyetler seviyesinde örnek bir yurttaş yetiştirmeyi amaçlıyorız.Anne ve babalar olarak çocuklarımıza bırakabikeceğimiz en iyi miras zannedildiği gibi sadece maddi olmamalıdır. Kitap okuma alışkanlığı sağlamış bir genç sorunlarını, duygularını anlatabilme ve konuşarak çözerek analitik düşünmeye alışkın hale gelir.Duygusal bir topluma sahip olduğumuza göre bizi yoğun duygu ve yüksek sinir sistemimizle ancak bu şekilde başa çıkabilir ve Türk kültürü ve medeniyetimizi bir sonraki asırlara bırakabilme, aktarabilme şansına sahip olabiliriz. Sosyal medyada canlı yayınlanacak olan ödül töreni için tüm hemşehrilerimizi sosyal medyamızı takip etmeye davet ediyorum” diye konuştular.
Bulancak Dernekler Federasyonunun geleneksel hale getirdiği ve bu sene 2.'si düzenlenecek "Okuduğunu Yaz" kitap-kompozisyon yarışması başvuruları 29 Martta tamamlandı.

Bulancak ortaokul ve lise öğrencilerinin belirlenmiş olan kitaplardan kendi yazılarıyla yazdıkları kısa özet şeklindeki kompozisyon yazılarını ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından oluşturulan türkçe- edebiyat öğretmenleri jüri heyeti tarafından değerlendirilecek.

15 ortaokul ve 11 liseden birer öğrenci okul birincisi olacak, bu birincilerden de genel kategoride yine ortaokullarda birinciler, ikinciler ve üçüncüler; liselerde birinciler, ikinciler ve üçüncüler ödüllendirilecekler.

Ödül kazanan öğrenciler 10 Mayıs cuma günü BUFED sayfasında ilan edilecek ve 17 Mayıs Cuma günü saat 14:00'da Bulancak İmam Hatip Ortaokulu Salonunda düzenlenecek törene aileleriyle katılıp ödüllerini alacaklar.

BUFED Başkanı Sezgin Karataş yapılacak olan törenle ilgili “memleketimizde gençlerimize spor ve genel kültür alanında aşılamak istediğimiz bu organizasyonlarla onları çağdaş medeniyetler seviyesinde örnek bir yurttaş yetiştirmeyi amaçlıyorız.Anne ve babalar olarak çocuklarımıza bırakabikeceğimiz en iyi miras zannedildiği gibi sadece maddi olmamalıdır. Kitap okuma alışkanlığı sağlamış bir genç sorunlarını, duygularını anlatabilme ve konuşarak çözerek analitik düşünmeye alışkın hale gelir.Duygusal bir topluma sahip olduğumuza göre bizi yoğun duygu ve yüksek sinir sistemimizle ancak bu şekilde başa çıkabilir ve Türk kültürü ve medeniyetimizi bir sonraki asırlara bırakabilme, aktarabilme şansına sahip olabiliriz.

Sosyal medyada canlı yayınlanacak olan ödül töreni için tüm hemşehrilerimizi sosyal medyamızı takip etmeye davet ediyorum” diye konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.