Minik ressamlar, Cumhuriyet’i anlattı ödülleri kaptı

KÜLTÜR 17.11.2023 - 10:09, Güncelleme: 17.11.2023 - 10:09 6982+ kez okundu.
 

Minik ressamlar, Cumhuriyet’i anlattı ödülleri kaptı

42 yıldır, çocukların zihinsel gelişiminde önemli bir role sahip resim sanatının sevdirilmesi hedefiyle düzenlenen ve bugüne kadar milyonlarca çocuğa ulaşan Pınar Çocuk Resim Yarışması, bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı olması dolayısıyla “Benim için Cumhuriyet” temasıyla düzenlendi.
Türkiye’nin 7 bölgesinden 6 – 14 yaş arasındaki binlerce çocuğun katıldığı yarışmanın kazananları, Prof. Mümtaz Sağlam’ın başkanlığını yaptığı Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dilek Karaaziz Şener, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Elif Dastarlı Dellaloğlu ve Gazeteci Köşe Yazarı İhsan Yılmaz’dan oluşan jüri üyeleri tarafından belirlendi. Bugüne kadar milyonlarca çocuğa ulaşan Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda ödül alan 26 resim ile jüri tarafından sergilenmeye değer görülen 60 resim Yaşar Üniversitesi’nde açılan sergi ile sanatseverlerle buluştu. Çocukların özgüvenleri ile yaratıcılık sezgilerini güçlendiren resim sanatının etkisine inandıklarını belirten Yaşar Holding  Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, “Bugüne kadar 4 milyondan fazla çocuğa, resimle kendilerini ifade etmeleri için destek olduk” dedi. Yiğitbaşı, “Bu yıl, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923’te kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100 yılı. Bu yıla özel kültür ve sanat faaliyetlerimizi ‘’Cumhuriyet’’ temasıyla gerçekleştiriyoruz. Yarışmamızda geleceğimizin sanatçıları olacak çocuklarımızın Cumhuriyet’i nasıl resmettiklerini görmek istedik. Böylelikle çocuklarımıza yeni bir ufuk kazandırmak, bağımsız ve özgürce yaşadığımız bu Cumhuriyet’in nasıl fedakarlıklarla kurulduğuna yönelik bir farkındalık sağlamayı hedefledik. Yapılan resimlerden de görüyoruz ki, çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkıyorlar. Özellikle deprem bölgesindeki çocukların Cumhuriyet’i ve umudu çizmesi, kalplerimizde ayrı bir yere sahip” dedi. Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş ise; “Sürdürülebilirlik anlayışımızın sosyal boyutunda ele aldığımız sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz; eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında yoğunlaşıyor. Sosyal sorumluluk projelerimizi geliştirirken kurumumuzun değerleri ile uyumlu, daha çok insanı etki alanına alabilecek, uzun soluklu projeler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl hem Cumhuriyet’imizin kuruluşuna özel yapılan yarışmamızla, hem de deprem bölgesindeki çocuklarımıza özel açılan kategori ile fark yarattığımızı düşünüyoruz’’ diye konuştu. Deprem Bölgesindeki Çocuklar da Yarışmaya Katıldı. Yarışma sonucunda 13 öğrenci Bisan bisiklet, 13 öğrenci bluetooth kulaklık kazandı. Bu yıla özel Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki 20’ye yakın çadır kent ve konteyner kentte düzenlenen Pınar Çocuk Resim Atölyesi’ndeki faaliyetlere katılan çocukların resimlerine özel bir kategori oluşturuldu. Deprem bölgesine özel gerçekleştirilen kategoride ise 3 öğrenci Bisan bisiklet, 3 öğrenci de bluetooth kulaklı kazandı. Ayrıca yarışmayı kazanan tüm öğrenciler profesyonel resim çantası ve malzemeleriyle ödüllendirilirken 6 öğrenci de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla 1 yıllık eğitim bursunun sahibi oldu.  
42 yıldır, çocukların zihinsel gelişiminde önemli bir role sahip resim sanatının sevdirilmesi hedefiyle düzenlenen ve bugüne kadar milyonlarca çocuğa ulaşan Pınar Çocuk Resim Yarışması, bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı olması dolayısıyla “Benim için Cumhuriyet” temasıyla düzenlendi.

Türkiye’nin 7 bölgesinden 6 – 14 yaş arasındaki binlerce çocuğun katıldığı yarışmanın kazananları, Prof. Mümtaz Sağlam’ın başkanlığını yaptığı Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dilek Karaaziz Şener, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Elif Dastarlı Dellaloğlu ve Gazeteci Köşe Yazarı İhsan Yılmaz’dan oluşan jüri üyeleri tarafından belirlendi. Bugüne kadar milyonlarca çocuğa ulaşan Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda ödül alan 26 resim ile jüri tarafından sergilenmeye değer görülen 60 resim Yaşar Üniversitesi’nde açılan sergi ile sanatseverlerle buluştu.

Çocukların özgüvenleri ile yaratıcılık sezgilerini güçlendiren resim sanatının etkisine inandıklarını belirten Yaşar Holding  Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, “Bugüne kadar 4 milyondan fazla çocuğa, resimle kendilerini ifade etmeleri için destek olduk” dedi.

Yiğitbaşı, “Bu yıl, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923’te kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100 yılı. Bu yıla özel kültür ve sanat faaliyetlerimizi ‘’Cumhuriyet’’ temasıyla gerçekleştiriyoruz. Yarışmamızda geleceğimizin sanatçıları olacak çocuklarımızın Cumhuriyet’i nasıl resmettiklerini görmek istedik. Böylelikle çocuklarımıza yeni bir ufuk kazandırmak, bağımsız ve özgürce yaşadığımız bu Cumhuriyet’in nasıl fedakarlıklarla kurulduğuna yönelik bir farkındalık sağlamayı hedefledik. Yapılan resimlerden de görüyoruz ki, çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkıyorlar. Özellikle deprem bölgesindeki çocukların Cumhuriyet’i ve umudu çizmesi, kalplerimizde ayrı bir yere sahip” dedi.

Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş ise;

“Sürdürülebilirlik anlayışımızın sosyal boyutunda ele aldığımız sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz; eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında yoğunlaşıyor. Sosyal sorumluluk projelerimizi geliştirirken kurumumuzun değerleri ile uyumlu, daha çok insanı etki alanına alabilecek, uzun soluklu projeler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl hem Cumhuriyet’imizin kuruluşuna özel yapılan yarışmamızla, hem de deprem bölgesindeki çocuklarımıza özel açılan kategori ile fark yarattığımızı düşünüyoruz’’ diye konuştu.

Deprem Bölgesindeki Çocuklar da Yarışmaya Katıldı. Yarışma sonucunda 13 öğrenci Bisan bisiklet, 13 öğrenci bluetooth kulaklık kazandı. Bu yıla özel Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki 20’ye yakın çadır kent ve konteyner kentte düzenlenen Pınar Çocuk Resim Atölyesi’ndeki faaliyetlere katılan çocukların resimlerine özel bir kategori oluşturuldu. Deprem bölgesine özel gerçekleştirilen kategoride ise 3 öğrenci Bisan bisiklet, 3 öğrenci de bluetooth kulaklı kazandı. Ayrıca yarışmayı kazanan tüm öğrenciler profesyonel resim çantası ve malzemeleriyle ödüllendirilirken 6 öğrenci de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla 1 yıllık eğitim bursunun sahibi oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.