Milli judocu ve antrenör Ali Atmaca unutulmadı
Manisa’da, 3 yıl önce hayatını kaybeden milli judocu ve antrenör Ali Atmaca anısına düzenlenen İller Arası Judo Turnuvasına, 16 ilden yaklaşık 300 sporcu katıldı.
Genç judocuların kıyasıya mücadelesine sahne olan turnuvada, Ali Atmaca’nın Türk judosuna bıraktığı miras bir kez daha hatırlandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Judo Federasyonu iş birliğinde, Manisa ve Türk judosuna önemli katkılarda bulunan milli judocu ve antrenör merhum Ali Atmaca anısına İller Arası Judo Turnuvası gerçekleştirildi.
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvanın açılış törenine Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, antrenörler, sporcular ve sporseverler katıldı.
Türkiye’nin 16 farklı ilinden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı turnuvada genç judocular, dereceye girebilmek için Tatami’de (Judo Minderi) kıyasıya mücadele etti.
Ali Atmaca Türk judosuna önemli bir miras bıraktı
Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk,
"Bugün burada yalnızca bir judo turnuvası düzenlemek için değil, ömrünü spora ve gençlerimizin yetişmesine adamış kıymetli hocamız Ali Atmaca’yı rahmet, minnet ve şükranla anmak için bir araya geldik. Bir antrenörün gerçek başarısı, kazandırdığı madalyalarla değil, yetiştirdiği sporcuların hayatlarında bıraktığı izlerle ölçülür. Ali Atmaca Hocamız da sporcularına yalnızca judoyu değil; mücadeleyi, disiplini, saygıyı ve centilmenliği öğreterek Türk judosuna önemli bir miras bırakmıştır" dedi.
Ali Atmaca Hocamızın Türk judosuna katkıları unutulmayacak
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz; "Ali Atmaca Hocamızın Manisa judosunun bugünlere gelmesinde ve Türk judosunun gelişmesinde çok büyük emeği var. Bugün burada onunla aynı minderleri paylaşmış, birlikte görev yapmış ve yetiştirdiği çok sayıda değerli insanı görmek, geride bıraktığı izlerin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor” diye konuştu.
Merhum Ali Atmaca’nın dönem arkadaşı Judo federasyonu Organizasyon Komitesi Başkanı Turnuvaya eşi ile birlikte geldi, yarışmaları izledi ve; Milli Antrenör Uluslararası Hakem Şerafettin Ay, Türk Judosuna büyük katkılar veren Antrenörümüz Ali Atmaca gönüllerimizde yaşayacaktır. Onu minnetle anıyoruz dedi.
Ali Atmaca’nın ailesine anlamlı plaket
Turnuvanın açılış töreninde, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ve Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk tarafından merhum Ali Atmaca’nın eşi Ayşe Atmaca, kızı Şehnaz Atmaca ve oğlu Hali Atmaca’ya, Türk judosuna sunduğu katkıların anısına plaket takdim edildi.
Kaynak: Bülten.
Galeri
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Giresun’da dart yarışmasına Bulancak damgası!
Görüntüle →İlginizi Çekebilir










