Meteorolojiden Giresun’a sarı kodlu uyarı!

GÜNDEM 10.05.2024 - 21:01, Güncelleme: 10.05.2024 - 21:34 11424+ kez okundu.
 

Meteorolojiden Giresun’a sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminini yayımladı. Kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren tüm yurtta olduğu gibi Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve kuzey ilçelerinde rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu durum, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir. Hava sıcaklığının 4-6 derece düşmesi beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 29 il için sarı kodlu uyarı verildi. Sarı kodlu uyarılan iller şöyle: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Adana, Kayseri, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Van ve Hakkari  
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminini yayımladı. Kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren tüm yurtta olduğu gibi Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve kuzey ilçelerinde rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bu durum, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir. Hava sıcaklığının 4-6 derece düşmesi beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 29 il için sarı kodlu uyarı verildi.

Sarı kodlu uyarılan iller şöyle:

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Adana, Kayseri, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Van ve Hakkari

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.