Manisa’lı 101 yaşındaki Şefika anneyi mutlu eden ziyaret

YAŞAM 25.03.2024 - 10:10, Güncelleme: 25.03.2024 - 10:10 3554+ kez okundu.
 

Manisa’lı 101 yaşındaki Şefika anneyi mutlu eden ziyaret

18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Manisa Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ezgi Tanımlı, düzenlediği basın toplantısında; Dünya yaşlı nüfusunun giderek arttığına dikkat çekti ve , yaşlılarımızın sağlık ve sosyoekonomik anlamda ihtiyaçlarının karşılanması, hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesi gerekliliğini vurguladı.
Uzm. Dr. Ezgi Tanımlı açıklamasını şöyle sürdürdü, ”Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 yılı verilerine göre, Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı yüzde 10,2 iken bu oranın 2040 yılına kadar yüzde 14,2'ye yükselmesi beklenmektedir. 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftasındaki temel amaç, onların sağlık sorunları ile ilgilenmek kadar yaş alan büyüklerimizin hayatlarının bu döneminde, daha genç insanlardan gösterilecek saygı ve sevgiye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını vurgulamaktır” dedi. Uzm. Dr. Tanımlı ve Aile Hekimliği Uzmanı Gözde Uğur ve ekibiyle 101 yaşındaki Şefika teyzeyi evinde ziyaret etti, gönlünü aldı, ve; “Bizlerde bu özel hafta kapsamında Evde Sağlık ekibimizle birlikte, bir asırlık çınarımız, 101 yaşında olan Şefika Teyzemizi yalnız bırakmayarak, yaşlılar haftasını kutladık.” dedi. Şefika Kanıtemiz'in torunu Ayşen Sabancı, "Yaşlılar Haftası nedeniyle gelerek hem babannemi hem beni çok mutlu ettiniz. Babaanneme daha önce annemle babam bakıyordu. Onlar vefat ettikten sonra babannemi ben yanıma aldım ve 7 yıldır benimle yaşıyor. Merdiven inip çıkmakta zorlanıyor kendi odası var arada odasında oturuyor arada yanımıza geliyor çok güzel bir yaşlılık geçiriyor. Kronik hastalıkları yok babaannemin, sağlığı yerinde güler yüzlü. Çok sevecendir, herkes onu çok sever. Babaanneme bakmaktan gurur duyuyorum. Babannemi kendi yanıma aldıktan sonra Manisa Şehir Hastanesi Evde sağlık ekibine başvurdum sağ olsunlar onlar da sıklıkla, ne zaman ihtiyacımız olsa ziyaret ediyorlar. Çok memnunum doktorlarımızdan ve hemşirelerimizden " diye konuştu.
18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Manisa Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ezgi Tanımlı, düzenlediği basın toplantısında; Dünya yaşlı nüfusunun giderek arttığına dikkat çekti ve , yaşlılarımızın sağlık ve sosyoekonomik anlamda ihtiyaçlarının karşılanması, hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesi gerekliliğini vurguladı.

Uzm. Dr. Ezgi Tanımlı açıklamasını şöyle sürdürdü, ”Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 yılı verilerine göre, Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı yüzde 10,2 iken bu oranın 2040 yılına kadar yüzde 14,2'ye yükselmesi beklenmektedir.

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftasındaki temel amaç, onların sağlık sorunları ile ilgilenmek kadar yaş alan büyüklerimizin hayatlarının bu döneminde, daha genç insanlardan gösterilecek saygı ve sevgiye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını vurgulamaktır” dedi.

Uzm. Dr. Tanımlı ve Aile Hekimliği Uzmanı Gözde Uğur ve ekibiyle 101 yaşındaki Şefika teyzeyi evinde ziyaret etti, gönlünü aldı, ve; “Bizlerde bu özel hafta kapsamında Evde Sağlık ekibimizle birlikte, bir asırlık çınarımız, 101 yaşında olan Şefika Teyzemizi yalnız bırakmayarak, yaşlılar haftasını kutladık.” dedi.

Şefika Kanıtemiz'in torunu Ayşen Sabancı,

"Yaşlılar Haftası nedeniyle gelerek hem babannemi hem beni çok mutlu ettiniz. Babaanneme daha önce annemle babam bakıyordu. Onlar vefat ettikten sonra babannemi ben yanıma aldım ve 7 yıldır benimle yaşıyor. Merdiven inip çıkmakta zorlanıyor kendi odası var arada odasında oturuyor arada yanımıza geliyor çok güzel bir yaşlılık geçiriyor. Kronik hastalıkları yok babaannemin, sağlığı yerinde güler yüzlü. Çok sevecendir, herkes onu çok sever. Babaanneme bakmaktan gurur duyuyorum.

Babannemi kendi yanıma aldıktan sonra Manisa Şehir Hastanesi Evde sağlık ekibine başvurdum sağ olsunlar onlar da sıklıkla, ne zaman ihtiyacımız olsa ziyaret ediyorlar. Çok memnunum doktorlarımızdan ve hemşirelerimizden " diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.