Manisa’da avukatlara kentsel dönüşüm ve deprem anlatıldı

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 08.07.2024 - 12:59, Güncelleme: 08.07.2024 - 12:59 3108+ kez okundu.
 

Manisa’da avukatlara kentsel dönüşüm ve deprem anlatıldı

Manisa Barosu ve Türkiye Barolar Birliği iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim seminerinde İstanbul Barosu’ndan Avukat Ali Rıza İlgezdi, ‘Kentsel Dönüşüm Süreç Yönetimi’ konusunda bilgilendirdi.
Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, “Bizim düşüncemize göre meslektaşlarımızla yaptığımız görüşme ve analizlere göre önümüzdeki 3-5 sene içinde dava türlerinden birini meşgul edecek en önemli konu kentsel dönüşümdür. Manisa’mızda kentsel dönüşüm olarak baktığımızda Manisa Merkez olsun, Akhisar olsun, Salihli olsun kentsel dönüşüm gerektiren ve kentsel dönüşüm şartları taşıyan binalardan oluşuyor. Dolaysıyla meslektaşlarımızın bu alanda karşılaşacağı sorunlar, dava türleri, tartışmalar, toplantılar ve bu hususlarda yaşayacakları hukuki mücadelelerde hem bilgileri yenileme hem de bu alanda bilgi sahibi olmaları adına Manisa Barosu olarak eğitim konularımız arasına kentsel dönüşümü de ekledik” dedi.  Avukatlara Kentsel Dönüşümü anlatan Avukat Ali Rıza İlgezdi, ülkemizin topraklarının yüzde 92’sinin nüfusunun yüzde 70’nin ve sanayinin ise yüzde 75’lik kısmının deprem hattında yer aldığına dikkat çekerek, özellikle de bu rakamlardan dolayı kentsel dönüşümün çok önemli olduğunun altını çizdi. İlgezdi, “Oradaki yüzde 70 ve 75 rakamları var. Nüfusun yüzde 45’i, sanayisinde yüzde 55’i Çorlu’dan girip Sakarya’dan çıktığınız alanda. Bunu niçin söylüyorum. Olası bir Marmara depreminde bu deprem olacak. En iyimser tahminle 100 bin en kötümser tahmini 1 milyon can kaybının olduğu bir süreç yaşayacağız. Sizler bizlere yetişemeyeceksiniz. İlk 72 saatte ulaşamayacaksınız. Bu 72 saatten sonraki can kaybı bir sürpriz olmayacak. Dolaysıyla bizim buna hazırlanmamız lazım. Birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış bir olan İstanbul bir yıkımla karşı karşıya. Biz çok iyi biliyoruz ama uygulamadığımız deprem öldürmez bina öldürür. 9.8 şiddetiyle sarsılan Şili’de, 9.6 şiddetiyle sarsılan Arjantin’de artık insanlar depremden dolayı ölmüyorsa bizim yapı tekniğini ve yapı stokumuzu gözden geçirmemiz lazım ” dedi.   Deprem konusunda Manisa’nın çok rahat olmadığını açıklayan İlgezdi, “Fay hattını baktığımızda Manisa kıpkırmızı durumda. Her an diğerleri için anlattığım risk, sıkıntı Manisa içinde olabilir. Siz İzmir’de olan bir depremden etkilenmeyeceksiniz. Siz bire bir deprem hattındasınız. Birinci kuşak deprem bölgesindesiniz. Birinci kuşak deprem hattında olan bir şehirde elbette eğer çocuklarınıza, kendinize mezar almak istemiyorsanız gereken tedbiri almalısınız. Kentsel dönüşüm süreci çok iyi değerlendirilmelidir” ifadesini kullandı.  
Manisa Barosu ve Türkiye Barolar Birliği iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim seminerinde İstanbul Barosu’ndan Avukat Ali Rıza İlgezdi, ‘Kentsel Dönüşüm Süreç Yönetimi’ konusunda bilgilendirdi.

Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, “Bizim düşüncemize göre meslektaşlarımızla yaptığımız görüşme ve analizlere göre önümüzdeki 3-5 sene içinde dava türlerinden birini meşgul edecek en önemli konu kentsel dönüşümdür. Manisa’mızda kentsel dönüşüm olarak baktığımızda Manisa Merkez olsun, Akhisar olsun, Salihli olsun kentsel dönüşüm gerektiren ve kentsel dönüşüm şartları taşıyan binalardan oluşuyor. Dolaysıyla meslektaşlarımızın bu alanda karşılaşacağı sorunlar, dava türleri, tartışmalar, toplantılar ve bu hususlarda yaşayacakları hukuki mücadelelerde hem bilgileri yenileme hem de bu alanda bilgi sahibi olmaları adına Manisa Barosu olarak eğitim konularımız arasına kentsel dönüşümü de ekledik” dedi. 

Avukatlara Kentsel Dönüşümü anlatan Avukat Ali Rıza İlgezdi, ülkemizin topraklarının yüzde 92’sinin nüfusunun yüzde 70’nin ve sanayinin ise yüzde 75’lik kısmının deprem hattında yer aldığına dikkat çekerek, özellikle de bu rakamlardan dolayı kentsel dönüşümün çok önemli olduğunun altını çizdi. İlgezdi, “Oradaki yüzde 70 ve 75 rakamları var. Nüfusun yüzde 45’i, sanayisinde yüzde 55’i Çorlu’dan girip Sakarya’dan çıktığınız alanda. Bunu niçin söylüyorum. Olası bir Marmara depreminde bu deprem olacak. En iyimser tahminle 100 bin en kötümser tahmini 1 milyon can kaybının olduğu bir süreç yaşayacağız. Sizler bizlere yetişemeyeceksiniz. İlk 72 saatte ulaşamayacaksınız. Bu 72 saatten sonraki can kaybı bir sürpriz olmayacak. Dolaysıyla bizim buna hazırlanmamız lazım. Birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış bir olan İstanbul bir yıkımla karşı karşıya. Biz çok iyi biliyoruz ama uygulamadığımız deprem öldürmez bina öldürür. 9.8 şiddetiyle sarsılan Şili’de, 9.6 şiddetiyle sarsılan Arjantin’de artık insanlar depremden dolayı ölmüyorsa bizim yapı tekniğini ve yapı stokumuzu gözden geçirmemiz lazım ” dedi.  

Deprem konusunda Manisa’nın çok rahat olmadığını açıklayan İlgezdi, “Fay hattını baktığımızda Manisa kıpkırmızı durumda. Her an diğerleri için anlattığım risk, sıkıntı Manisa içinde olabilir. Siz İzmir’de olan bir depremden etkilenmeyeceksiniz. Siz bire bir deprem hattındasınız. Birinci kuşak deprem bölgesindesiniz. Birinci kuşak deprem hattında olan bir şehirde elbette eğer çocuklarınıza, kendinize mezar almak istemiyorsanız gereken tedbiri almalısınız. Kentsel dönüşüm süreci çok iyi değerlendirilmelidir” ifadesini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.