Manisa MAKİM 7. Kalıpçılık Zirvesi gerçekleştirildi
Manisa MAKİM 7. Kalıpçılık Zirvesi gerçekleştirildi
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği (MAKİM) tarafından 7. Kalıpçılık Zirvesi ‘Enerji ve Verimlilik” temasıyla düzenlendi. Verimli Enerji Güçlü Sanayi ele alındı.
Yunus Emre Millet Çarşısı’nda gerçekleştirilen Zirveye Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa İŞKUR il Müdür Yardımcısı Eşref Aslan, Manisa Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı katıldı.
Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği Başkanı Abdurrahim Arslan, Türkiye genelinde 6 bin kalıpçının olduğunu, 30 bin kişinin doğrudan istihdam edildiğini söyleyen Başkan Arslan, 300 milyon dolarlık bir ihracata sahip olduğunu kaydetti. Arslan, sektörün gelişmesi için AR-Ge ve teknolojik çalışmalara önem verilmesi gerektiğini belirtti.
MAKİM bünyesinde 60’nın üzerinde firmanın bulunduğunu açıklayan Arslan, 3 binin üzerinde işçiye istihdam sağlandığını, 52 ülkeye 27 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, “Dünya genelinde iklim krizinin etkileri artık daha görünür hale gelmişken, sanayimizin de bu dönüşüme ayak uydurması bir tercih değil, bir zorunluluk halini almıştır. Özellikle üretim süreçlerinde ortaya çıkan sanayi atıklarının bertarafı, hava, toprak ve su kirliliğinin önlenmesi, karbon emisyonlarının azaltılması gibi çevresel sorunlarla mücadelede her birimizin sorumluluğu büyüktür. Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi uluslararası düzenlemeler, yalnızca büyük sanayi kuruluşlarını değil, KOBİ’leri de etkileyen yeni standartlar getirmektedir” dedi.
Başkan Yılmaz, “ Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak önemli bir adım attık ve Enerji Verimliliği Danışmanlık Merkezi’ni hayata geçirdik. "Yeşil Enerji Sürdürülebilir Gelecek" sloganıyla yola çıkan bu merkezimiz, sanayide enerji tasarrufunu artırmayı ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Merkezimiz, Zafer Kalkınma Ajansı ve Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Üreten Şehirler program kapsamında kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana geçen kısa sürede, 100’e yakın firmaya enerji verimliliği etüt çalışması yaparak, toplamda 33 milyon kilowatt saat enerji tasarrufu sağlanmasına ve firmalarımızın 70 milyon TL’lik mali avantaj elde etmesine potansiyel oluşturmuştur” dedi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak kalıpçılık sektörünün gelişmesine destek olmaya devam edeceklerini açıklayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalıpçılık sektörü, imalat sanayinin temel taşlarından biridir ve enerji yoğun bir sektördür. Bu nedenle, enerji verimliliği uygulamalarının sektörde yaygınlaştırılması, hem maliyetlerin düşürülmesi hem de çevresel etkilerin azaltılması açısından büyük önem taşımaktadır. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sektörümüzün bu alandaki dönüşümüne destek olmaya devam edeceğiz. Burada kurulacak iş birlikleri ve atılacak adımlar, sadece işletmelerimizin değil, aynı zamanda Manisa’nın ve Türkiye’nin daha güçlü bir sanayi vizyonuna katkı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.