Manisa Bezi’nin önemi geliştirilmesi tanıtımı yolunda olumlu çalışmalar başlatıldı

GÜNDEM 10.02.2024 - 09:46, Güncelleme: 10.02.2024 - 09:46 3733+ kez okundu.
 

Manisa Bezi’nin önemi geliştirilmesi tanıtımı yolunda olumlu çalışmalar başlatıldı

Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi, Manisa Tarihi Bezi Kooperatifi (MABEZ) ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi İletişim Fakültesi, 600 yıllık tarihi Manisa Bezi’nin önemi, geliştirilmesi ve tanıtılması noktasında çalışmaları sürdürüyor.
Geçtiğimiz günlerde Türk Kadınlar Konseyi Manisa Kurucu Başkanı ve MABEZ Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve yönetimi Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu, Manisa Bezini anlattı. İletişim Fakültesi yönetimi de Kafkaslı ve Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Melahat Uz’a iadeyi ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarette Vali Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü eşi Şeyda Ergün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul’un eşi Aytül Tombul, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’ın eşi Nuray Aktaş, MCBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Baştan, öğretim üyeleri katıldı. Türk Kadınlar Konseyi Manisa Kurucu Başkanı ve MABEZ Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Konsey olarak 600 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan tarihi Manisa Bezi’ne sahip çıktıklarını, bu kapsamda dokuma kursları açtıklarını, kadınların hem mesleki sahibi olmalarına hem de aile bütçelerine katkıda bulunmalarına destek olduklarını söyledi. Kafkaslı, Manisa Bezi’nin tanıtımı noktasında herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi, Manisa Tarihi Bezi Kooperatifi (MABEZ) ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi İletişim Fakültesi, 600 yıllık tarihi Manisa Bezi’nin önemi, geliştirilmesi ve tanıtılması noktasında çalışmaları sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Türk Kadınlar Konseyi Manisa Kurucu Başkanı ve MABEZ Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve yönetimi Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu, Manisa Bezini anlattı. İletişim Fakültesi yönetimi de Kafkaslı ve Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Melahat Uz’a iadeyi ziyarette bulundu.

Gerçekleşen ziyarette Vali Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü eşi Şeyda Ergün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul’un eşi Aytül Tombul, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’ın eşi Nuray Aktaş, MCBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Baştan, öğretim üyeleri katıldı.

Türk Kadınlar Konseyi Manisa Kurucu Başkanı ve MABEZ Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Konsey olarak 600 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan tarihi Manisa Bezi’ne sahip çıktıklarını, bu kapsamda dokuma kursları açtıklarını, kadınların hem mesleki sahibi olmalarına hem de aile bütçelerine katkıda bulunmalarına destek olduklarını söyledi. Kafkaslı, Manisa Bezi’nin tanıtımı noktasında herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.