Kültür dolu hafta sona erdi | Çıkışa Gel | Tiyatro Günleri

KÜLTÜR 11.05.2024 - 14:53, Güncelleme: 11.05.2024 - 14:57 6940+ kez okundu.
 

Kültür dolu hafta sona erdi | Çıkışa Gel | Tiyatro Günleri

Bu sene 23.'sü düzenlenen Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri, Hakan Alkan'ın uyarlayıp yönettiği "Woyzeck'in Huzursuz Yokoluşu" adlı kapanış oyunuyla sona erdi.
Karma Sahne'nin sergilediği oyun seyirci tarafından büyük beğeni topladı. Programa Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Nuri Özdemir, Belediye Meclis Üyesi Erhan Yüksekdağ, Emlak ve İstimlak Müdürü Ertuğrul Yıldız, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Başkan Yardımcısı Özdemir, tiyatro öncesi gazetemize yaptığı açıklamada, "Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri her sene üstüne koyarak daha kaliteli oyunlar sunmaya devam ediyor. Biz sanatı birleştirici olarak görüyoruz. Halkımızın ayrışması değil, birleşmesi için resim, müzik, tiyatro gibi kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Başta halkımızın istekleri ve Bulancak Belediye Başkanımız Necmi Sıbıç'ın da direktifleri doğrultusunda, bu gibi kültürel faaliyetlere destek vereceğiz" dedi. 23. MÜRSEL GÜLMEZ TİYATRO GÜNLERİNDE BİR İLK! 7 Mayıs Salı günü oynanan 'Bahçe Çiçekleri' adlı oyun, Bulancak'ta bir ilke imza attı. "Bahçe Çiçekleri" Bulancak'ta ilk kez üst yazıyla izlenen oyun oldu. Bunun yanı sıra, Kosova'dan gelen ekip, Dünya Premier'ini Bulancak'ta yaptı. Dünya'da ilk kez Bulancak seyircisinin karşısına çıkan üst yazılı oyun, seyircinin özel ilgisini almayı başardı. 4 Mayıs Cumartesi günü başlayan 23. Mürsel Gülmez Tiyatro günleri, açılışı Sivas Devlet Tiyatrosu'nun "Yirmibironbeş Treni" isimli oyunuyla yapmıştı. Programın günler içerisindeki akışı ise şöyle gerçekleşti; 5 Mayıs Pazar "Bir Cinayet Ya da Kaza", 6 Mayıs Pazartesi "Bu Kimin Hayatı", 7 Mayıs Salı "Bahçe Çiçekleri", 8 Mayıs Çarşamba "Bir Tahtımız Eksik Macbeth", 9 Mayıs Perşembe "Koleksiyoncu", 10 Mayıs Cuma "Woyzeck'in Huzursuz Yokoluşu".                                                                                                                                                                                     
Bu sene 23.'sü düzenlenen Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri, Hakan Alkan'ın uyarlayıp yönettiği "Woyzeck'in Huzursuz Yokoluşu" adlı kapanış oyunuyla sona erdi.

Karma Sahne'nin sergilediği oyun seyirci tarafından büyük beğeni topladı.
Programa Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Nuri Özdemir, Belediye Meclis Üyesi Erhan Yüksekdağ, Emlak ve İstimlak Müdürü Ertuğrul Yıldız, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Yardımcısı Özdemir, tiyatro öncesi gazetemize yaptığı açıklamada, "Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri her sene üstüne koyarak daha kaliteli oyunlar sunmaya devam ediyor. Biz sanatı birleştirici olarak görüyoruz. Halkımızın ayrışması değil, birleşmesi için resim, müzik, tiyatro gibi kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Başta halkımızın istekleri ve Bulancak Belediye Başkanımız Necmi Sıbıç'ın da direktifleri doğrultusunda, bu gibi kültürel faaliyetlere destek vereceğiz" dedi.
23. MÜRSEL GÜLMEZ TİYATRO GÜNLERİNDE BİR İLK!
7 Mayıs Salı günü oynanan 'Bahçe Çiçekleri' adlı oyun, Bulancak'ta bir ilke imza attı. "Bahçe Çiçekleri" Bulancak'ta ilk kez üst yazıyla izlenen oyun oldu. Bunun yanı sıra, Kosova'dan gelen ekip, Dünya Premier'ini Bulancak'ta yaptı. Dünya'da ilk kez Bulancak seyircisinin karşısına çıkan üst yazılı oyun, seyircinin özel ilgisini almayı başardı.
4 Mayıs Cumartesi günü başlayan 23. Mürsel Gülmez Tiyatro günleri, açılışı Sivas Devlet Tiyatrosu'nun "Yirmibironbeş Treni" isimli oyunuyla yapmıştı. Programın günler içerisindeki akışı ise şöyle gerçekleşti; 5 Mayıs Pazar "Bir Cinayet Ya da Kaza", 6 Mayıs Pazartesi "Bu Kimin Hayatı", 7 Mayıs Salı "Bahçe Çiçekleri", 8 Mayıs Çarşamba "Bir Tahtımız Eksik Macbeth", 9 Mayıs Perşembe "Koleksiyoncu", 10 Mayıs Cuma "Woyzeck'in Huzursuz Yokoluşu".                                                                                                                                                                                     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.