‘Kukla’ Hindistan ve Hollanda’dan ödüllerle döndü

KÜLTÜR 15.05.2024 - 13:26, Güncelleme: 15.05.2024 - 13:26 5564+ kez okundu.
 

‘Kukla’ Hindistan ve Hollanda’dan ödüllerle döndü

EÜ’si, Genç İletişimcilerin kısa filmi uluslararası alanda ödülleri toplamaya devam ediyor.
Ege Üniversitesi, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin kısa filmi “Kukla” festivallerden ödüllerle döndü. EÜ’si, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 1.Sınıf öğrencilerinin, Ege Üniversitesinin desteğiyle çekmiş oldukları kısa film  “Kukla” birçok ulusal ve uluslararası festivalde seçkiye katılarak ödül aldı. Uluslararası İstanbul Kısa Film & Yazarın Yolculuğu Festivalinde “En İyi Bilim Kurgu Senaryosu” ile seçkiye alınarak seyirciyle buluşan film, Hindistan’da Rohip ve Thilsri Uluslararası film festivallerinde de  “En İyi İlk Film” ödüllerinin sahibi oldu.  Hollanda’da Pure Magic Uluslararası Film Festivalinden de yarışan filim, burada da  “En İyi Öğrenci Filmi” ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı. Gelenek haline gelen Dekan Öğrenci toplantısında başarılı öğrencileri tebrik eden EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, genç sinemacıların ulusal ve uluslararası alanda elde ettikleri başarı dolaysıyla gurur duyduklarını söyledi. Fakülte olarak yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Gültekin, çalışan, üreten, yarışan öğrencilere her zaman destek vereceklerini belirtti. Filmin yazarı ve yönetmeni Önder Umut Akçay genç yaşında böyle bir projeyi hayata geçirdiğinden mutluluk duyduğunu ifade ederken, başta Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi olmak üzere, ekip arkadaşlarına ve destekleyen herkese teşekkürlerini iletti. Sözlerine projelerinin devam edeceğini ekleyen Akçay ekibiyle beraber yakın zamanda bağımsız projelerini gerçekleştireceğini ifade etti.  
EÜ’si, Genç İletişimcilerin kısa filmi uluslararası alanda ödülleri toplamaya devam ediyor.

Ege Üniversitesi, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin kısa filmi “Kukla” festivallerden ödüllerle döndü.

EÜ’si, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 1.Sınıf öğrencilerinin, Ege Üniversitesinin desteğiyle çekmiş oldukları kısa film  “Kukla” birçok ulusal ve uluslararası festivalde seçkiye katılarak ödül aldı. Uluslararası İstanbul Kısa Film & Yazarın Yolculuğu Festivalinde “En İyi Bilim Kurgu Senaryosu” ile seçkiye alınarak seyirciyle buluşan film, Hindistan’da Rohip ve Thilsri Uluslararası film festivallerinde de  “En İyi İlk Film” ödüllerinin sahibi oldu.  Hollanda’da Pure Magic Uluslararası Film Festivalinden de yarışan filim, burada da  “En İyi Öğrenci Filmi” ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Gelenek haline gelen Dekan Öğrenci toplantısında başarılı öğrencileri tebrik eden EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, genç sinemacıların ulusal ve uluslararası alanda elde ettikleri başarı dolaysıyla gurur duyduklarını söyledi. Fakülte olarak yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Gültekin, çalışan, üreten, yarışan öğrencilere her zaman destek vereceklerini belirtti.

Filmin yazarı ve yönetmeni Önder Umut Akçay genç yaşında böyle bir projeyi hayata geçirdiğinden mutluluk duyduğunu ifade ederken, başta Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi olmak üzere, ekip arkadaşlarına ve destekleyen herkese teşekkürlerini iletti. Sözlerine projelerinin devam edeceğini ekleyen Akçay ekibiyle beraber yakın zamanda bağımsız projelerini gerçekleştireceğini ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.