Kemik sağlığına iyi gelen besinler!

SAĞLIK 11.05.2024 - 10:49, Güncelleme: 11.05.2024 - 10:49 5388+ kez okundu.
 

Kemik sağlığına iyi gelen besinler!

Diyetisyen Rıdvan Arslan konu hakkında bilgiler verdi.
Kemik bileşenlerini yönlendiren besinler, D vitamini, mangal, fosfor ve diğer önemli mineralleri içeren maddelerdir. İşte kemik işlemlerini desteklemeye yardımcı olabilecek bazı besinler: *Süt ve Süt Ürünleri: Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri protein açısından zengindir ve kemiğin ağırlığını taşır. Aynı zamanda D vitaminleri de damarlar. *Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, pazı, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, bitkiler ve diğer mineraller bakımından zengindir. *Balık: Somon, sardalya gibi yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri ve D vitamini içerir, kemik tavsiye edilmez. *Yumurta: Yumurta sarısı, D vitamini bakımından zengindir. *Badem ve Fındık: Magnezyum içeren kuruyemişler kemik sağlığına katkıda bulunabilir. *Tam Tahıllar: Tam buğday, esmer pirinç gibi besinler, fosfor ve bitkiler gibi mineraller içerir. *Portakal ve Diğer C Vitamini Kaynakları: C vitamini, kolajen üretimine yardımcı olarak kemik görevi görür. Portakal, mandalina, çilek gibi meyveler C vitamini bakımından zengindir. *Bezelye ve Mercimek: Yüksek Lif, diğer mineraller açısından zengin baklagillerdir. *Tofu ve Soya Ürünleri: Tofu gibi soya ürünleri, kemik sağlığı ve protein açısından zengindir. *Susam ve Ayçiçeği Çekirdeği: Kalsiyum içeren tohumlar kemik sağlığına katkıda bulunabilir.
Diyetisyen Rıdvan Arslan konu hakkında bilgiler verdi.

Kemik bileşenlerini yönlendiren besinler, D vitamini, mangal, fosfor ve diğer önemli mineralleri içeren maddelerdir. İşte kemik işlemlerini desteklemeye yardımcı olabilecek bazı besinler:

*Süt ve Süt Ürünleri: Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri protein açısından zengindir ve kemiğin ağırlığını taşır. Aynı zamanda D vitaminleri de damarlar.

*Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, pazı, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, bitkiler ve diğer mineraller bakımından zengindir.

*Balık: Somon, sardalya gibi yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri ve D vitamini içerir, kemik tavsiye edilmez.

*Yumurta: Yumurta sarısı, D vitamini bakımından zengindir.

*Badem ve Fındık: Magnezyum içeren kuruyemişler kemik sağlığına katkıda bulunabilir.

*Tam Tahıllar: Tam buğday, esmer pirinç gibi besinler, fosfor ve bitkiler gibi mineraller içerir.

*Portakal ve Diğer C Vitamini Kaynakları: C vitamini, kolajen üretimine yardımcı olarak kemik görevi görür. Portakal, mandalina, çilek gibi meyveler C vitamini bakımından zengindir.

*Bezelye ve Mercimek: Yüksek Lif, diğer mineraller açısından zengin baklagillerdir.

*Tofu ve Soya Ürünleri: Tofu gibi soya ürünleri, kemik sağlığı ve protein açısından zengindir.

*Susam ve Ayçiçeği Çekirdeği: Kalsiyum içeren tohumlar kemik sağlığına katkıda bulunabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.