Kamuda Tasarruf Paketinin Ayrıntıları Belli Oldu!

EKONOMİ 13.05.2024 - 10:57, Güncelleme: 13.05.2024 - 10:57 5523+ kez okundu.
 

Kamuda Tasarruf Paketinin Ayrıntıları Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bugün kamuda tasarruf ve verimlilik paketimizin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile ilgili tüm kurumlarımızla gerçekleştirilen çalışmanın detaylarını birazdan Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek sunacaktır." Bakan Mehmet Şimşek ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hedefimiz, kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması suretiyle 100 milyar lira tasarruf sağlamaktır. Bu tasarruf, kamu harcamalarında disiplinli bir şekilde yapılmasını ve israfın önlenmesini sağlayacaktır." Paketin üç ana unsuru; kamuda tasarruf, bütçe harcamalarında disiplin, kamu yatırımlarında verimlilik. Paket kapsamında alınacak tedbirler arasında şunlar yer alıyor: *Askeri araç ve ambulans hariç 3 yıl süreyle yeni araç satın alma ve kiralama yapılmayacak. *Kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeli araç kullanımı yasaklanacak. *Kamuda servis hizmetini toplu taşıma olan yerlerde, sözleşme bitiminde kaldırmayı hedefliyoruz. *Deprem riski hariç yeni hizmet binası alımı/yapımı 3 yıl süreyle durdurulacak. *Kamuda istihdam üç yıl boyunca emekli olanlarla sınırlandırılacak. *Zorunlu haller dışında kamu yatırım programına yeni proje almayacağız. *Bütçede mal ve hizmet alım ödeneklerinde %10; yatırım ödeneklerinde %15 kesintiye gideceğiz. *Kamuda çalışanlar artık sadece tek bir yerden maaş alacak. *Sürdürülebilir büyüme için düşük tek haneli enflasyon olmazsa olmaz. *Maliye politikasında atacağımız adımlarla dezenflasyon sürecine katkıda bulunacağız. *Bu açıklayacağımız son paket olmayacak, bu alanda birçok adım atılacak.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün kamuda tasarruf ve verimlilik paketimizin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile ilgili tüm kurumlarımızla gerçekleştirilen çalışmanın detaylarını birazdan Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek sunacaktır."

Bakan Mehmet Şimşek ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hedefimiz, kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması suretiyle 100 milyar lira tasarruf sağlamaktır. Bu tasarruf, kamu harcamalarında disiplinli bir şekilde yapılmasını ve israfın önlenmesini sağlayacaktır."

Paketin üç ana unsuru; kamuda tasarruf, bütçe harcamalarında disiplin, kamu yatırımlarında verimlilik.

Paket kapsamında alınacak tedbirler arasında şunlar yer alıyor:

*Askeri araç ve ambulans hariç 3 yıl süreyle yeni araç satın alma ve kiralama yapılmayacak.

*Kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeli araç kullanımı yasaklanacak.

*Kamuda servis hizmetini toplu taşıma olan yerlerde, sözleşme bitiminde kaldırmayı hedefliyoruz.

*Deprem riski hariç yeni hizmet binası alımı/yapımı 3 yıl süreyle durdurulacak.

*Kamuda istihdam üç yıl boyunca emekli olanlarla sınırlandırılacak.

*Zorunlu haller dışında kamu yatırım programına yeni proje almayacağız.

*Bütçede mal ve hizmet alım ödeneklerinde %10; yatırım ödeneklerinde %15 kesintiye gideceğiz.

*Kamuda çalışanlar artık sadece tek bir yerden maaş alacak.

*Sürdürülebilir büyüme için düşük tek haneli enflasyon olmazsa olmaz.

*Maliye politikasında atacağımız adımlarla dezenflasyon sürecine katkıda bulunacağız.

*Bu açıklayacağımız son paket olmayacak, bu alanda birçok adım atılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.