İzmir’den ‘Robotex Türkiye Şampiyonası’nda Birincilik

GÜNDEM 04.05.2024 - 12:01, Güncelleme: 04.05.2024 - 12:01 3343 kez okundu.
 

İzmir’den ‘Robotex Türkiye Şampiyonası’nda Birincilik

10 ülkeden 400 takımın katıldığı ‘Robotex Türkiye Şampiyonası’nda; İzmirli genç yetenekler, iki kategoride Türkiye 1. oldu.
Yeni girişimcileri keşfetmek, robot üretmek ve en yeni teknolojileri keşfetmek için dünyanın dört bir yanından genç yetenekleri bir araya getiren en büyük robotik yarışması ‘Robotex Türkiye Şampiyonası’ bu yıl Antalya’da yapıldı. İzmir Karabağlar İTO Vakfı Süleyman Taştekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Oğuz Işık ve Alper Kuloğlu’nun çalıştırdığı takımlar daha önce, Ege Bölgesi elemelerinde ‘Drone Race for Beginners’ ve ‘Blue Entrepreneurship’ kategorilerinde ikincilik elde ederek ‘Robotex Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. İki Kategoride Birincilik Bu yıl da heyecan dolu müsabakaların yaşandığı ‘Robotex Türkiye Şampiyonası’nda; İzmirli genç yetenekler, 10 ülke ve 400 takım arasından iki kategoride de Türkiye 1.si olarak İzmir’e büyük bir gurur yaşattı. Proje öğrencileri; Naz Duymaç, Hiranur Kesik ve Tevfik Ege Özdivrik ‘Drone Race for Beginners’ kategorisinde; bir İHA 'ya OpenCV ile görüntü işleme yöntemiyle çizgi takibi ve nesne yönelimiyle belirtilen parkuru 3 dakika içerisinde en fazla tur attırarak Türkiye 1.lik elde etti. ‘Blue Entrepreneurship’ kategorisinde ise kargo taşımacılığı için geliştirdikleri teknoloji sayesinde ani tehlikeler karşısında can ve mal kaybını en aza indiren sistemleri jüri tarafından yatırım yapılabilirlik uyarlanabilirlik açısından Türkiye 1.ne layık görüldü. Her iki kategoride de Türkiye birinciliğini elde eden İzmir’li genç yetenekler, büyük bir başarıya imza attı. Evlatlarımız Bizi Gururlandırdı İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi; “Robotex Türkiye Şampiyonası'nda büyük başarılar elde eden öğrencilerimiz, bizleri gururlandırdı. Uluslararası bir platforma sahip yarışma, robot teknolojisi ve mühendislik becerilerini sergileme fırsatı sunarak gençlerin küresel arenada yeteneklerini göstermelerine olanak tanıyor” dedi.
10 ülkeden 400 takımın katıldığı ‘Robotex Türkiye Şampiyonası’nda; İzmirli genç yetenekler, iki kategoride Türkiye 1. oldu.

Yeni girişimcileri keşfetmek, robot üretmek ve en yeni teknolojileri keşfetmek için dünyanın dört bir yanından genç yetenekleri bir araya getiren en büyük robotik yarışması ‘Robotex Türkiye Şampiyonası’ bu yıl Antalya’da yapıldı.

İzmir Karabağlar İTO Vakfı Süleyman Taştekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Oğuz Işık ve Alper Kuloğlu’nun çalıştırdığı takımlar daha önce, Ege Bölgesi elemelerinde ‘Drone Race for Beginners’ ve ‘Blue Entrepreneurship’ kategorilerinde ikincilik elde ederek ‘Robotex Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

İki Kategoride Birincilik

Bu yıl da heyecan dolu müsabakaların yaşandığı ‘Robotex Türkiye Şampiyonası’nda; İzmirli genç yetenekler, 10 ülke ve 400 takım arasından iki kategoride de Türkiye 1.si olarak İzmir’e büyük bir gurur yaşattı.

Proje öğrencileri; Naz Duymaç, Hiranur Kesik ve Tevfik Ege Özdivrik ‘Drone Race for Beginners’ kategorisinde; bir İHA 'ya OpenCV ile görüntü işleme yöntemiyle çizgi takibi ve nesne yönelimiyle belirtilen parkuru 3 dakika içerisinde en fazla tur attırarak Türkiye 1.lik elde etti.

‘Blue Entrepreneurship’ kategorisinde ise kargo taşımacılığı için geliştirdikleri teknoloji sayesinde ani tehlikeler karşısında can ve mal kaybını en aza indiren sistemleri jüri tarafından yatırım yapılabilirlik uyarlanabilirlik açısından Türkiye 1.ne layık görüldü. Her iki kategoride de Türkiye birinciliğini elde eden İzmir’li genç yetenekler, büyük bir başarıya imza attı.

Evlatlarımız Bizi Gururlandırdı

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi; “Robotex Türkiye Şampiyonası'nda büyük başarılar elde eden öğrencilerimiz, bizleri gururlandırdı. Uluslararası bir platforma sahip yarışma, robot teknolojisi ve mühendislik becerilerini sergileme fırsatı sunarak gençlerin küresel arenada yeteneklerini göstermelerine olanak tanıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.