İzmir’de yenilik ve eğitim teknolojileri Scientix Projesi kapsamında STEM eğitimi çalıştayı

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 08.03.2025 - 11:42, Güncelleme: 08.03.2025 - 11:42 3767 kez okundu.
 

İzmir’de yenilik ve eğitim teknolojileri Scientix Projesi kapsamında STEM eğitimi çalıştayı

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Scientix Projesi kapsamında, İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü EBA birimi koordinasyonuyla Bakanlığın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde;
Gençleri, geleceğin teknolojik ve bilimsel alanlarında lider konuma hazırlamayı amaçlayan STEM eğitim çalıştayı, İzmir İktisat Kongresinde gerçekleştirildi. Programa, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, MEB YEGİTEK Scientix Proje Koordinatörü Rümeysa Demir, İzmir EBA ekibi ve çeşitli branşlardan 100 öğretmen katıldı. Öğrenci merkezli bir anlayışla dijital dünyanın gereksinimlerini anlayan, problem çözme becerisine sahip bireyler yetiştirme amaçlı Scientix Projesi STEM ( Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik)  eğitimi, günümüzün hızla değişen dünyasında gençlere geleceğe yönelik beceriler kazandırıyor. Bakanlığın eğitim politikaları çerçevesinde düzenlenen STEM eğitimlerinin, öğrencileri akademik becerilerin yanı sıra yaşam becerileri konusunda da güçlendirdiğini belirten Millî Eğitim Bakanlığı YEGİTEK Scientix Proje Koordinatörü Rümeysa Demir, konuşmasında, “Scientix, 2011 yılından bu yana devam eden bir Avrupa Birliği Projesi’dir” dedi. Öğrenme Ortamlarında Farkındalık Yaratmayı Hedefliyoruz İl Millî Eğitim Müdürü Yahşi, Gençlerde merak duygusu uyandıran ve onlara çözüm üretme becerisi kazandıran STEM eğitimi kapsamında düzenlenen Scientix Projesi, evlatlarımızın ufkunu geliştirecek ve inovatif çözümler üretmesine katkı sağlayacak. Teknolojinin hızla geliştiği bir çağda farklı becerilere sahip olmak zorunluluk haline gelmiştir” diye konuştu.  
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Scientix Projesi kapsamında, İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü EBA birimi koordinasyonuyla Bakanlığın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde;

Gençleri, geleceğin teknolojik ve bilimsel alanlarında lider konuma hazırlamayı amaçlayan STEM eğitim çalıştayı, İzmir İktisat Kongresinde gerçekleştirildi.

Programa, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, MEB YEGİTEK Scientix Proje Koordinatörü Rümeysa Demir, İzmir EBA ekibi ve çeşitli branşlardan 100 öğretmen katıldı.

Öğrenci merkezli bir anlayışla dijital dünyanın gereksinimlerini anlayan, problem çözme becerisine sahip bireyler yetiştirme amaçlı Scientix Projesi STEM ( Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik)  eğitimi, günümüzün hızla değişen dünyasında gençlere geleceğe yönelik beceriler kazandırıyor.

Bakanlığın eğitim politikaları çerçevesinde düzenlenen STEM eğitimlerinin, öğrencileri akademik becerilerin yanı sıra yaşam becerileri konusunda da güçlendirdiğini belirten Millî Eğitim Bakanlığı YEGİTEK Scientix Proje Koordinatörü Rümeysa Demir, konuşmasında, “Scientix, 2011 yılından bu yana devam eden bir Avrupa Birliği Projesi’dir” dedi.

Öğrenme Ortamlarında Farkındalık Yaratmayı Hedefliyoruz

İl Millî Eğitim Müdürü Yahşi, Gençlerde merak duygusu uyandıran ve onlara çözüm üretme becerisi kazandıran STEM eğitimi kapsamında düzenlenen Scientix Projesi, evlatlarımızın ufkunu geliştirecek ve inovatif çözümler üretmesine katkı sağlayacak. Teknolojinin hızla geliştiği bir çağda farklı becerilere sahip olmak zorunluluk haline gelmiştir” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.