Yıldız Haber
Yıldız Haber
Bulutlu
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
07 Ağustos 2026 - 13:37

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Taşgöz’den fındık fiyatına sert tepki!

İYİ Parti Giresun İl Başkanı İnan Taşgöz, Giresun kalite fındık için açıklanan 255 TL, Ordu kalite fındık için ise 250 TL’lik alım fiyatına tepki gösterdi.

0 Okunma 0 Paylaşım
İYİ Parti Giresun İl Başkanı Taşgöz’den fındık fiyatına sert tepki!

Taşgöz, Giresun milletvekillerine çağrıda bulunarak üreticinin emeğinin daha güçlü şekilde savunulması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Giresun İl Başkanı İnan Taşgöz, 2026 yılı fındık alım fiyatlarına ilişkin açıklamada bulundu. Giresun kalite fındığın 255 TL, Ordu kalite fındığın ise 250 TL olarak belirlenmesini eleştiren Taşgöz, açıklanan rakamların üreticinin beklentisini karşılamadığını savundu.

Taşgöz, Giresun milletvekilleri Ali Temür, Nazım Elmas ve Konal’a seslenerek, fındık üreticisinin yaşadığı sorunların Meclis gündeminde daha güçlü şekilde dile getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Fındığın Giresun için yalnızca bir tarım ürünü olmadığını vurgulayan Taşgöz, “Fındık; bu şehrin ekonomisidir, esnafının nefesidir, köylünün umududur, gençlerin geleceğidir. Fındık değer kaybettiğinde sadece üretici değil, Giresun’un tamamı kaybeder.” dedi.

Üreticinin tüccarın ve uluslararası alıcıların insafına bırakılmaması gerektiğini belirten Taşgöz, Toprak Mahsulleri Ofisinin üretim maliyetleri ile refah payını dikkate alan güçlü bir taban fiyat politikası uygulaması gerektiğini söyledi.

Taşgöz, “Biz, alın terinin karşılığını isteyenlerin tarafındayız. Giresun sahipsiz değildir. Üreticimizin hakkını savunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

#taşgözden #fındık #fiyatına

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!