Öğrenciler 25 ton atık kâğıt topladı

EKONOMİ 23.06.2022 - 14:12, Güncelleme: 23.06.2022 - 14:12 3795+ kez okundu.
 

Öğrenciler 25 ton atık kâğıt topladı

Cumhuriyet İlkokulu’nda atıklar gelire dönüşüyor Çevre dostu okulda öğrenciler atık kağıt biriktirerek okula gelir kaynağı oluşturdu. Öğrenciler, atık kağıtları biriktirerek okula gelir kaynağı oluşturdu.
Bulancak Cumhuriyet İlkokulu öğrenciler, öğretmenler ve veliler atık kâğıtları biriktirerek okula gelir kaynağı oluşturdu. Okul yönetiminin imkânları ile gerçekleştirilen sıfır atık projesi öğrencilerin de katkısı ile kısa süre de gelişti. Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrencilerin çevre bilinci kazanması amacıyla 2021 Eylül ayında faaliyete geçirilen sıfır atık projesi kısa süre de büyüdü. Atık kâğıttan elde edilen gelir ile okul 92 bin TL kazandı. Cumhuriyet İlkokulu müdürü Adem İlyas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu kampanyaya destek vermek amacıyla projeye başladıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu faaliyet ile bizlerde aynı şekilde devam edip geri dönüşüm konusunda okulumuzda ki işleri yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla elde ettiğimiz 100.000TL Okul Aile Birliği hesabına yatırıldı. Bunun karşılığında öğrencilerimize 4 tablet, 4 akıllı saat, 2 bisiklet, 5 dijital saat ödül olarak verildi. Bu sene 2021 - 2022 eğitim öğretim yılında yaklaşık 25 ton atık kitap, defter, kâğıt topladık. Geri dönüşüme gönderdik, tekrardan çalışmalarımızı yapıyoruz. Öğrencilerimizi bu anlamda kendilerini geliştirebilmeleri, hayatın içerisinde olmalarını sağlayabilmek adına özgüven vermeye çalışıyor ve kendilerini daha rahat ifade etmeye imkân sağlıyoruz. Okulun sadece öğretimden ibaret olmadığını anlatmaya çalışıyoruz" dedi. Öğrenciler, topladıkları atık kâğıtları geri dönüşüm deposunda topluyor. Tonlarca ağırlığa ulaşan atıklar geri dönüşüm firmaları tarafından ücreti karşılığında satın alınıyor. Haber: Erol Küçük Foto: Cumhuriyet İlkokulu  
Cumhuriyet İlkokulu’nda atıklar gelire dönüşüyor Çevre dostu okulda öğrenciler atık kağıt biriktirerek okula gelir kaynağı oluşturdu. Öğrenciler, atık kağıtları biriktirerek okula gelir kaynağı oluşturdu.

Bulancak Cumhuriyet İlkokulu öğrenciler, öğretmenler ve veliler atık kâğıtları biriktirerek okula gelir kaynağı oluşturdu. Okul yönetiminin imkânları ile gerçekleştirilen sıfır atık projesi öğrencilerin de katkısı ile kısa süre de gelişti.

Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrencilerin çevre bilinci kazanması amacıyla 2021 Eylül ayında faaliyete geçirilen sıfır atık projesi kısa süre de büyüdü. Atık kâğıttan elde edilen gelir ile okul 92 bin TL kazandı.

Cumhuriyet İlkokulu müdürü Adem İlyas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu kampanyaya destek vermek amacıyla projeye başladıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu faaliyet ile bizlerde aynı şekilde devam edip geri dönüşüm konusunda okulumuzda ki işleri yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla elde ettiğimiz 100.000TL Okul Aile Birliği hesabına yatırıldı. Bunun karşılığında öğrencilerimize 4 tablet, 4 akıllı saat, 2 bisiklet, 5 dijital saat ödül olarak verildi. Bu sene 2021 - 2022 eğitim öğretim yılında yaklaşık 25 ton atık kitap, defter, kâğıt topladık. Geri dönüşüme gönderdik, tekrardan çalışmalarımızı yapıyoruz. Öğrencilerimizi bu anlamda kendilerini geliştirebilmeleri, hayatın içerisinde olmalarını sağlayabilmek adına özgüven vermeye çalışıyor ve kendilerini daha rahat ifade etmeye imkân sağlıyoruz. Okulun sadece öğretimden ibaret olmadığını anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Öğrenciler, topladıkları atık kâğıtları geri dönüşüm deposunda topluyor. Tonlarca ağırlığa ulaşan atıklar geri dönüşüm firmaları tarafından ücreti karşılığında satın alınıyor.

Haber: Erol Küçük

Foto: Cumhuriyet İlkokulu

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.