Deyim Sandığım projesi devam ediyor

EĞİTİM 26.04.2022 - 10:24, Güncelleme: 26.04.2022 - 10:24 4312+ kez okundu.
 

Deyim Sandığım projesi devam ediyor

Giresun 19 Eylül İlkokulu öğretmenlerinden Pınar Gürsoy ve Asiye Bakır’ın ortaklaşa yaptıkları Deyim Sandığım e Twinning projesi devam ediyor.
Yapılan ortak açıklamada, Deyimler anlatıma akıcılık, çekicilik katan, çoğunun gerçek anlamından ayrı bir anlamı bulunan söz dizileridir. Türkçemizin söz gücünü, ifade zenginliğini yansıtır. Aynı zamanda bir söz ustalığı ve söz inceliğidir. ‘Deyim Sandığım e twinning projesi’ ile kelime dağarcıklarını zenginleştirecek, ifade güçlerini artıracak, hikayeleştirme ve drama ile deyimleri günlük hayata entegre etmeye çalışacaklar. Projenin amacı Deyimleri günlük hayata entegre etmek, Öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, Deyimlerin hikayesini öğrenmek, Metin yazma becerisi geliştirmek, Hikaye yazma becerisi geliştirmek, Öğrencilerin hayal gücünü geliştirme ve zenginleştirme, öğrencilerin ifade gücünü artırmak, topluluk önünde konuşma becerisi geliştirmek, ayrıca öğrencilerimizin eğlendikleri, keyif aldıkları, kendilerini projenin bir parçası olarak hissettikleri ‘Ben diğerlerine katkı sağlıyorum. Ben değerliyim. Ben kendimi ifade edebiliyorum. Benim düşüncelerim ve yaptıklarım önemseniyor. Ben bütünün bir parçasıyım’ gibi alt düşünceleri kazanmalarını sağlamak. Haber: Erol Küçük
Giresun 19 Eylül İlkokulu öğretmenlerinden Pınar Gürsoy ve Asiye Bakır’ın ortaklaşa yaptıkları Deyim Sandığım e Twinning projesi devam ediyor.

Yapılan ortak açıklamada, Deyimler anlatıma akıcılık, çekicilik katan, çoğunun gerçek anlamından ayrı bir anlamı bulunan söz dizileridir. Türkçemizin söz gücünü, ifade zenginliğini yansıtır. Aynı zamanda bir söz ustalığı ve söz inceliğidir. ‘Deyim Sandığım e twinning projesi’ ile kelime dağarcıklarını zenginleştirecek, ifade güçlerini artıracak, hikayeleştirme ve drama ile deyimleri günlük hayata entegre etmeye çalışacaklar. Projenin amacı Deyimleri günlük hayata entegre etmek, Öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, Deyimlerin hikayesini öğrenmek, Metin yazma becerisi geliştirmek, Hikaye yazma becerisi geliştirmek, Öğrencilerin hayal gücünü geliştirme ve zenginleştirme, öğrencilerin ifade gücünü artırmak, topluluk önünde konuşma becerisi geliştirmek,

ayrıca öğrencilerimizin eğlendikleri, keyif aldıkları, kendilerini projenin bir parçası olarak hissettikleri ‘Ben diğerlerine katkı sağlıyorum. Ben değerliyim. Ben kendimi ifade edebiliyorum. Benim düşüncelerim ve yaptıklarım önemseniyor. Ben bütünün bir parçasıyım’ gibi alt düşünceleri kazanmalarını sağlamak.

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.