Evi için yürüyerek saraya gidiyor

GÜNDEM 22.04.2022 - 16:18, Güncelleme: 22.04.2022 - 16:18 7102+ kez okundu.
 

Evi için yürüyerek saraya gidiyor

Trabzonlu Mustafa Güner, bir süre önce köyünde meydana gelen heyelan sonrası tehlikeli olduğu için evinden çıkartılmıştı. Heyelan sebebiyle meydana gelen tehlike neticesinde evine girmesine izin verilmeyen Mustafa Güner, yetkilerden bir destek alamayınca yollara düştü.
Maçka Kaymakamı, Belediye Başkanı, AFAD Başkanı ve köy muhtarının kendisine karşı gösterdiği tavırlar neticesinde Ankara’ya saraya kadar yürüyerek derdini anlatmak isteyen Mustafa Güner, 17 Nisan Pazar günü yürüyerek çıktığı protesto eylemine devam ediyor. 22 Nisan Cuma günü Giresun üzerinden izlediği güzergahta yürümeye devam eden Güner, yürüdüğü altıncı gün sonunda öğle saatlerinde Bulancak’ta mola verdi ve Yıldız Haber gazetesi muhabirinin sorularına cevap verdi. Bir süre Bulancak’ta bir cafe de dinlenen Güner, yaptığı yürüyüşlü eylem ile sarayda kendine sahip çıkılacağını ifade ederek, devlet ve hükümet yetkilileri mağduriyetimi gidereceklerdir, dedi. Trabzon merkezden çıktığı günden bu güne 160 kilometre yürüyen Güner, günde yaklaşık 30 km kadar yürüyor. Yürüyüş sırasında vatandaşların desteğini aldığı belirten Güner, bana karşı vurdumduymaz bir tavrı sergileyen ve taleplerimi görmezden gelen Maçka Ardınçlı köyü muhtarımız, ilçe kaymakamımız, ilçe belediye başkanımız, AFAD başkanımızdan şikayetçiyim. Vatandaşlara adaletli davranmak ve sıkıntılarını çözmek için var olduklarını unutmayacaklar.  Bu yürüyüşüm Samsun istikametinden Ankara’ya ve orada da Saraya kadar devam edecek. Yol uzun ancak, bu derdimi ancak saray çözer diye yola çıktım. Yaklaşık 1000 km. yürüyeceğim. Akşamları beni destekleyen insanların evinde kalacağım ve sabah tekrar yoluma yürüyerek devam edeceğim. 15-20 gün içinde saraya varacağım. Allah’ın izni ile de Başkan Erdoğan2a derdimi anlatacağım. Bana bir çare bulmak istemeyen yetkililer ve siyasilerin bu yaptıklarını şikayet etmek en tabii hakkımdır. Yarın Ordu’da olacağım. Samsunda beni iki oğlum ve arkadaşları da karşılayacak. Tek başıma yoluma devam edeceğim, dedi. Bulancak’ta bir süre dinlene Mustafa Güner, sahil duble otoyol güzergahını takip ederek Piraziz’e yürüyüşüne devam etti.
Trabzonlu Mustafa Güner, bir süre önce köyünde meydana gelen heyelan sonrası tehlikeli olduğu için evinden çıkartılmıştı. Heyelan sebebiyle meydana gelen tehlike neticesinde evine girmesine izin verilmeyen Mustafa Güner, yetkilerden bir destek alamayınca yollara düştü.

Maçka Kaymakamı, Belediye Başkanı, AFAD Başkanı ve köy muhtarının kendisine karşı gösterdiği tavırlar neticesinde Ankara’ya saraya kadar yürüyerek derdini anlatmak isteyen Mustafa Güner, 17 Nisan Pazar günü yürüyerek çıktığı protesto eylemine devam ediyor. 22 Nisan Cuma günü Giresun üzerinden izlediği güzergahta yürümeye devam eden Güner, yürüdüğü altıncı gün sonunda öğle saatlerinde Bulancak’ta mola verdi ve Yıldız Haber gazetesi muhabirinin sorularına cevap verdi.

Bir süre Bulancak’ta bir cafe de dinlenen Güner, yaptığı yürüyüşlü eylem ile sarayda kendine sahip çıkılacağını ifade ederek, devlet ve hükümet yetkilileri mağduriyetimi gidereceklerdir, dedi. Trabzon merkezden çıktığı günden bu güne 160 kilometre yürüyen Güner, günde yaklaşık 30 km kadar yürüyor. Yürüyüş sırasında vatandaşların desteğini aldığı belirten Güner, bana karşı vurdumduymaz bir tavrı sergileyen ve taleplerimi görmezden gelen Maçka Ardınçlı köyü muhtarımız, ilçe kaymakamımız, ilçe belediye başkanımız, AFAD başkanımızdan şikayetçiyim. Vatandaşlara adaletli davranmak ve sıkıntılarını çözmek için var olduklarını unutmayacaklar.  Bu yürüyüşüm Samsun istikametinden Ankara’ya ve orada da Saraya kadar devam edecek. Yol uzun ancak, bu derdimi ancak saray çözer diye yola çıktım. Yaklaşık 1000 km. yürüyeceğim. Akşamları beni destekleyen insanların evinde kalacağım ve sabah tekrar yoluma yürüyerek devam edeceğim. 15-20 gün içinde saraya varacağım. Allah’ın izni ile de Başkan Erdoğan2a derdimi anlatacağım. Bana bir çare bulmak istemeyen yetkililer ve siyasilerin bu yaptıklarını şikayet etmek en tabii hakkımdır. Yarın Ordu’da olacağım. Samsunda beni iki oğlum ve arkadaşları da karşılayacak. Tek başıma yoluma devam edeceğim, dedi. Bulancak’ta bir süre dinlene Mustafa Güner, sahil duble otoyol güzergahını takip ederek Piraziz’e yürüyüşüne devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.