Gümrük Müdürlüğü binasında sona gelindi

YAŞAM 13.08.2021 - 16:53, Güncelleme: 13.08.2021 - 16:53 2478+ kez okundu.
 

Gümrük Müdürlüğü binasında sona gelindi

Proje bedeli Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanan, inşaat yapım ve denetim hizmetleri Giresun İl Özel İdaresince yürütülen Giresun Gümrük Hizmet Binası’nda sona gelindi.
Geçici kabulü Vali Enver Ünlü’nün talimatıyla oluşturulan bir komisyon tarafından gerçekleştirilecek olan bina, İl Özel İdaresi ve Gümrük Müdürlüğü arasında yapılacak protokolle tamamen Giresun Gümrük Müdürlüğü’ne devredilecek. Giresun Merkez Sultan Selim Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan ve tapunun 96 Ada 30 Parsel numarasında kayıtlı taşınmaz üzerine, Gümrük Hizmet Binası yapılabilmesi için Giresun Belediye Başkanlığı tarafından 08/10/2008 tarihinde imar planı onayı ve 09/10/2015 tarihinde de “Yapı Ruhsatı” verildi. Giresun Liman Sahası bölgesinde yer alan, 18 Bin 421 m² alana sahip taşınmaz üzerine 7 Bin m² kullanım alanına sahip Gümrük Hizmet Binası yapıldı. İnşaat işleri tamamlanan ve çevre düzenlemesi ile elektronik sistemleri gibi eksiklikleri bulunan bina içerisinde 700 m² lik bir alanda Giresun Gümrük Müdürlüğü hizmet vermektedir. İnşaatına 21 Ekim 2015 tarihinde başlanan bina içerisinde Gümrük Hizmet Binasının yanı sıra; 2 bin m2 alanlı fuar ve sergi salonu, 450 kişilik kongre salonu, 34 odalı misafirhane ve 200 m² alana sahip restoran yer alıyor. Yüklenici firma tarafından, inşaatın eksik olan simultane ses sistemi ve yazılım çalışmaları Ağustos ayı içerisinde tamamlanarak geçici kabulü yapılarak Giresun Gümrük Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirilecek. Yapım işinin 400 gün içerisinde tamamlanması planlanan inşaatta, proje tadilatına ve ilave imalatlara gidilmesi nedeniyle oluşan iş artışından dolayı inşaatın bitirilme tarihine Bin 610 gün ek süre verilerek süre uzatımı yapılmıştı.
Proje bedeli Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanan, inşaat yapım ve denetim hizmetleri Giresun İl Özel İdaresince yürütülen Giresun Gümrük Hizmet Binası’nda sona gelindi.

Geçici kabulü Vali Enver Ünlü’nün talimatıyla oluşturulan bir komisyon tarafından gerçekleştirilecek olan bina, İl Özel İdaresi ve Gümrük Müdürlüğü arasında yapılacak protokolle tamamen Giresun Gümrük Müdürlüğü’ne devredilecek.

Giresun Merkez Sultan Selim Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan ve tapunun 96 Ada 30 Parsel numarasında kayıtlı taşınmaz üzerine, Gümrük Hizmet Binası yapılabilmesi için Giresun Belediye Başkanlığı tarafından 08/10/2008 tarihinde imar planı onayı ve 09/10/2015 tarihinde de “Yapı Ruhsatı” verildi.

Giresun Liman Sahası bölgesinde yer alan, 18 Bin 421 m² alana sahip taşınmaz üzerine 7 Bin m² kullanım alanına sahip Gümrük Hizmet Binası yapıldı. İnşaat işleri tamamlanan ve çevre düzenlemesi ile elektronik sistemleri gibi eksiklikleri bulunan bina içerisinde 700 m² lik bir alanda Giresun Gümrük Müdürlüğü hizmet vermektedir.

İnşaatına 21 Ekim 2015 tarihinde başlanan bina içerisinde Gümrük Hizmet Binasının yanı sıra; 2 bin m2 alanlı fuar ve sergi salonu, 450 kişilik kongre salonu, 34 odalı misafirhane ve 200 m² alana sahip restoran yer alıyor.

Yüklenici firma tarafından, inşaatın eksik olan simultane ses sistemi ve yazılım çalışmaları Ağustos ayı içerisinde tamamlanarak geçici kabulü yapılarak Giresun Gümrük Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirilecek.

Yapım işinin 400 gün içerisinde tamamlanması planlanan inşaatta, proje tadilatına ve ilave imalatlara gidilmesi nedeniyle oluşan iş artışından dolayı inşaatın bitirilme tarihine Bin 610 gün ek süre verilerek süre uzatımı yapılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.