YKS Tercih Danışmanlığı standı hizmete hazır

EĞİTİM 06.08.2021 - 16:44, Güncelleme: 06.08.2021 - 16:44 2359+ kez okundu.
 

YKS Tercih Danışmanlığı standı hizmete hazır

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu çerçevesinde; 2021 yılı içerisinde merkezi sınavlar ile bir üst öğretim kurumuna yerleşecek öğrencilerimize yönelik tercih dönemi rehberlik faaliyetlerimiz devam etmektedir.
Bu süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021 YKS sonucuna göre tercih yapacak öğrencilere 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında danışmanlık sunmak üzere; Merkez İlçe Atatürk Meydanında YKS Tercih Danışmanlığı Bürosu oluşturulmuş ve burada Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi psikolojik danışmalarınca öğrenci ve velilere hizmet verilmeye başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, YKS Tercih Danışmanlığı Bürosunu ziyaret ederek, çalışmalar konusunda rehber öğretmenlerden bilgiler aldı. Ziyarette İl Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Kılıç da hazır bulundu. Müdür Tosunoğlu ziyaretle ilgili değerlendirmesinde; Eğitim camiası olarak, salgın dönemi ve öncesinde öğrencilerimizi sınavlara hazırlık, sınav esnası ve tercih aşamasında yalnız bırakmadığımızın altını çizdi. Bu yıl da tercih döneminde; öğrencilerimize en doğru desteği vermek üzere, tüm rehber öğretmenlerimizin ve psikolojik danışmanlarımızın sahada olduğunu belirtti. Gönüllerindeki meslekler için yükseköğretime geçiş aşamasındaki öğrencilerimize ve velilerine başarılar, öğretmenlerimize de çalışmalarında kolaylıklar diledi. Bilindiği üzere salgın koşulları nedeniyle ülkemiz genelinde tercih danışmanlığı hizmeti iki yıldır EBA Platformu üzerinden çevrimiçi olarak sunulmaktadır. Ancak, internet erişim imkânı olmayan öğrencilerimize ve çeşitli nedenlerle ilimize misafir gelen öğrencilere, Atatürk Meydanında kurulan YKS Tercih Danışmanlığı Bürosunda hafta içi 09.30 - 15.30 saatleri arasında yüz yüze danışmanlık hizmeti verilmektedir. Aynı zamanda Rehberlik ve Araştırma Merkezi sorumluluk bölgesindeki rehberlik öğretmeni olmayan tüm okullarımıza EBA platformu üzerinden çevrimiçi olarak tercih danışmanlığı hizmeti sunulmaktadır.  
Milli Eğitim Bakanlığı 2021 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu çerçevesinde; 2021 yılı içerisinde merkezi sınavlar ile bir üst öğretim kurumuna yerleşecek öğrencilerimize yönelik tercih dönemi rehberlik faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Bu süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021 YKS sonucuna göre tercih yapacak öğrencilere 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında danışmanlık sunmak üzere; Merkez İlçe Atatürk Meydanında YKS Tercih Danışmanlığı Bürosu oluşturulmuş ve burada Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi psikolojik danışmalarınca öğrenci ve velilere hizmet verilmeye başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, YKS Tercih Danışmanlığı Bürosunu ziyaret ederek, çalışmalar konusunda rehber öğretmenlerden bilgiler aldı. Ziyarette İl Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Kılıç da hazır bulundu.

Müdür Tosunoğlu ziyaretle ilgili değerlendirmesinde; Eğitim camiası olarak, salgın dönemi ve öncesinde öğrencilerimizi sınavlara hazırlık, sınav esnası ve tercih aşamasında yalnız bırakmadığımızın altını çizdi.

Bu yıl da tercih döneminde; öğrencilerimize en doğru desteği vermek üzere, tüm rehber öğretmenlerimizin ve psikolojik danışmanlarımızın sahada olduğunu belirtti. Gönüllerindeki meslekler için yükseköğretime geçiş aşamasındaki öğrencilerimize ve velilerine başarılar, öğretmenlerimize de çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Bilindiği üzere salgın koşulları nedeniyle ülkemiz genelinde tercih danışmanlığı hizmeti iki yıldır EBA Platformu üzerinden çevrimiçi olarak sunulmaktadır.

Ancak, internet erişim imkânı olmayan öğrencilerimize ve çeşitli nedenlerle ilimize misafir gelen öğrencilere, Atatürk Meydanında kurulan YKS Tercih Danışmanlığı Bürosunda hafta içi 09.30 - 15.30 saatleri arasında yüz yüze danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Aynı zamanda Rehberlik ve Araştırma Merkezi sorumluluk bölgesindeki rehberlik öğretmeni olmayan tüm okullarımıza EBA platformu üzerinden çevrimiçi olarak tercih danışmanlığı hizmeti sunulmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.