Atanamayan öğretmen garsonluk yapıyor

YAŞAM 21.06.2021 - 17:36, Güncelleme: 21.06.2021 - 17:36 4976+ kez okundu.
 

Atanamayan öğretmen garsonluk yapıyor

Bulancak’ta Coğrafya Öğretmeni Muhammed Can Yıldırım (25), atanamayınca doğup büyüdüğü ilçede abilerinin çalıştırdığı Ballıca Mavi Beyaz Restaurant Cafe’de garsonluk yapmaya başladı.
Öğretmenlik mesleğini çok sevdiğini ancak atanamayınca boşta kalmamak için abilerinin yanında garsonluk yaptığını söyleyen Muhammed Can, “Öğretmenlik kısmet değilmiş. Ama umudumu yitirmedim inşallah o günleri de görebilirim” dedi. İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliğinden mezun olan Muhammed Can, Öğretmenliği çok sevdiğini ancak mesleğini yapamadığını söyledi. Bir şekilde çalışmak zorunda olduğunu ve abilerinin yanında garsonluk yaptığını söylerken, öğretmen olduğunu öğrenenlerin şaşırdıklarını anlatan Muhammed Can, “Hepsi keşke öğretmen olsaydın diyorlar ama nasip buymuş. Benimde aklıma hiç gelmezdi böyle bir şey” dedi. Mavi Beyaz Restaurant Cafe’nin müşterileri ise “Çok değerli bir genç. Görevde olmuş olsa belki çok daha başarılı olacak. Genç nesli yetiştirmek için böyle samimi insanlara ihtiyacımız var. Burada cafe de garson olarak çalışması millet olarak bizim ayıbımız diye düşünüyoruz. Yıllarca eğitim alıp da bir yerlere gelemiyorsa bir yerde bir eksiklik var demektir” diye konuştular.   Haber: Erol Küçük
Bulancak’ta Coğrafya Öğretmeni Muhammed Can Yıldırım (25), atanamayınca doğup büyüdüğü ilçede abilerinin çalıştırdığı Ballıca Mavi Beyaz Restaurant Cafe’de garsonluk yapmaya başladı.

Öğretmenlik mesleğini çok sevdiğini ancak atanamayınca boşta kalmamak için abilerinin yanında garsonluk yaptığını söyleyen Muhammed Can, “Öğretmenlik kısmet değilmiş. Ama umudumu yitirmedim inşallah o günleri de görebilirim” dedi.

İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliğinden mezun olan Muhammed Can,
Öğretmenliği çok sevdiğini ancak mesleğini yapamadığını söyledi. Bir şekilde çalışmak zorunda olduğunu ve abilerinin yanında garsonluk yaptığını söylerken, öğretmen olduğunu öğrenenlerin şaşırdıklarını anlatan Muhammed Can, “Hepsi keşke öğretmen olsaydın diyorlar ama nasip buymuş. Benimde aklıma hiç gelmezdi böyle bir şey” dedi.

Mavi Beyaz Restaurant Cafe’nin müşterileri ise “Çok değerli bir genç. Görevde olmuş olsa belki çok daha başarılı olacak. Genç nesli yetiştirmek için böyle samimi insanlara ihtiyacımız var. Burada cafe de garson olarak çalışması millet olarak bizim ayıbımız diye düşünüyoruz. Yıllarca eğitim alıp da bir yerlere gelemiyorsa bir yerde bir eksiklik var demektir” diye konuştular.

 

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.