‘Şehrimde kış projesi tamamlandı’

YAŞAM 18.06.2021 - 17:20, Güncelleme: 18.06.2021 - 17:20 2446+ kez okundu.
 

‘Şehrimde kış projesi tamamlandı’

Kovanlık Çok Programlı Anadolu Lisesi Almanca öğretmeni Emin Seyhan ve İngilizce öğretmeni Mine Seyhan tarafından yürütülen eTwinning projemiz küresel ısınma nedeniyle etkisini daha az hissetmeye başladığımız kış mevsiminin kendine has özelliklerine dikkat çekmeyi ve bu mevsime özgü yiyecek, içecek, doğa olayları, aktiviteler (spor müsabakaları, festivaller, gelenekler vs.) hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlamaktadır.
 En önemlisi de  farklı kentlerde farklı kış manzaralarına şahit olmayı ve kültürler arası farklılıklara dikkat çekip öğrencilerin ufuklarını genişletmek amaçlıyor. Okul müdürü Mehmet Hatipoğlu:’’Proje 2 üye İtalya, 1 üye Ukrayna, 7 üye Türkiye'den olmak üzere 10 ortak okuldan oluşmakta.Proje kapsamında düzenlenen en iyi kış manzarası fotoğraf yarışmasında 11- A sınıfı öğrencisi Emre Demir çekmiş olduğu fotoğraf ile 1. seçildi ve projenin logosu oluşmuştur.  Ayrıca katılımcıların çekmiş olduğu tüm fotoğraflar ile çevrimiçi fotoğraf sergisi oluşturuldu. Çevrimiçi fotoğraf sergimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.Link: https://www.emaze.com/@AOTIZITCZ/ausstellung Katılımcılar bu fotoğraflar arasından istediğini seçerek Canva gibi Web-2  araçları kullanarak kartpostal tasarlamış, bu kartpostallara İngilizce ve Almanca olarak 2021 yılı için dileklerini yazmışlardır. Projedeki bütün katılımcıların hazırladıkları kartpostallar ile çevrimiçi bir albüm oluşturulmuştur. Çevrimiçi kartpostal albümüze aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Link: https://app.emaze.com/@AOTFQZOIO/christmas-memories.Kura yöntemi ile alfabedeki harfler proje katılımcılarına dağıtılmış ve bu harfler ile başlayan kış mevsimiyle alakalı kelimeler bulunup İngilizce ve Almanca olarak açıklanmıştır. Her bir harf için Wordard, Visual Poetry, Snapwords gibi uygulamalar kullanılarak görsel oluşturulmuştur. Daha sonra bu kelimeler bir araya getirilerek Almanca – İngilizce, İngilizce - Almanca olarak iki bölümden oluşan resimli kış terimleri sözlüğü oluşturulmuştur. Sözlümüze aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Link: https://www.ourboox.com/books/winter-items-dictionary-3/. Yapılan bütün bu çalışmalarda emeği geçen proje yürütücülerimiz olan kıymetli öğretmenlerimizi ve katkı sunan öğrencilerimizi tebrik ederiz.’’dedi. HABER:EROL KÜÇÜK   
Kovanlık Çok Programlı Anadolu Lisesi Almanca öğretmeni Emin Seyhan ve İngilizce öğretmeni Mine Seyhan tarafından yürütülen eTwinning projemiz küresel ısınma nedeniyle etkisini daha az hissetmeye başladığımız kış mevsiminin kendine has özelliklerine dikkat çekmeyi ve bu mevsime özgü yiyecek, içecek, doğa olayları, aktiviteler (spor müsabakaları, festivaller, gelenekler vs.) hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlamaktadır.

 En önemlisi de  farklı kentlerde farklı kış manzaralarına şahit olmayı ve kültürler arası farklılıklara dikkat çekip öğrencilerin ufuklarını genişletmek amaçlıyor. Okul müdürü Mehmet Hatipoğlu:’’Proje 2 üye İtalya, 1 üye Ukrayna, 7 üye Türkiye'den olmak üzere 10 ortak okuldan oluşmakta.Proje kapsamında düzenlenen en iyi kış manzarası fotoğraf yarışmasında 11- A sınıfı öğrencisi Emre Demir çekmiş olduğu fotoğraf ile 1. seçildi ve projenin logosu oluşmuştur.  Ayrıca katılımcıların çekmiş olduğu tüm fotoğraflar ile çevrimiçi fotoğraf sergisi oluşturuldu. Çevrimiçi fotoğraf sergimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.Link: https://www.emaze.com/@AOTIZITCZ/ausstellung Katılımcılar bu fotoğraflar arasından istediğini seçerek Canva gibi Web-2  araçları kullanarak kartpostal tasarlamış, bu kartpostallara İngilizce ve Almanca olarak 2021 yılı için dileklerini yazmışlardır. Projedeki bütün katılımcıların hazırladıkları kartpostallar ile çevrimiçi bir albüm oluşturulmuştur. Çevrimiçi kartpostal albümüze aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Link: https://app.emaze.com/@AOTFQZOIO/christmas-memories.Kura yöntemi ile alfabedeki harfler proje katılımcılarına dağıtılmış ve bu harfler ile başlayan kış mevsimiyle alakalı kelimeler bulunup İngilizce ve Almanca olarak açıklanmıştır. Her bir harf için Wordard, Visual Poetry, Snapwords gibi uygulamalar kullanılarak görsel oluşturulmuştur. Daha sonra bu kelimeler bir araya getirilerek Almanca – İngilizce, İngilizce - Almanca olarak iki bölümden oluşan resimli kış terimleri sözlüğü oluşturulmuştur. Sözlümüze aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Link: https://www.ourboox.com/books/winter-items-dictionary-3/. Yapılan bütün bu çalışmalarda emeği geçen proje yürütücülerimiz olan kıymetli öğretmenlerimizi ve katkı sunan öğrencilerimizi tebrik ederiz.’’dedi.

HABER:EROL KÜÇÜK 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.