Giresun'da 240 bin doz aşı yapıldı

SAĞLIK 31.05.2021 - 17:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 17:19 2562+ kez okundu.
 

Giresun'da 240 bin doz aşı yapıldı

Giresun İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal, Giresun’da vatandaşların yaş ve risk gruplarına göre aşılanması için kolları sıvadıklarını söyledi.
Müdür Bal, “Tedbirler ve aşıyla covid-19’u aşıyoruz. Sağlığımız için kolları sıvıyoruz” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla ülke genelinde başlatılan covid-19 aşılamasıyla ilgili konuşan Bal, “Eski normallerimize yeniden dönmek için ‘Kolları sıvıyoruz’ Covid-19 aşısının ikinci dozunu olduktan sonra bağışıklığın gelişmesi genellikle birkaç hafta sürer. Ayrıca aşı uygulanan kişi korunuyor olsa bile dışarıdan virüsü alması durumunda başkasına bulaştırabilir. Toplumsal bağışıklık oluşana kadar maske, mesafe ve temizlik tedbirlerini uygulamaya devam etmek gerekir” diye konuştu. Giresun genelinde bugüne kadar yaklaşık 132 bin 1. doz olmak üzere yaklaşık 240 bin doz covid-19 aşısı uygulandığı öğrenilirken, Sağlık Bakanlığının 31 Mayıs tarihli Türkiye aşı haritasına göre, Giresun’da 132 bin doz civarında 1. doz, yaklaşık 108 bin dozda 2 doz aşı yapıldı.
Giresun İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal, Giresun’da vatandaşların yaş ve risk gruplarına göre aşılanması için kolları sıvadıklarını söyledi.

Müdür Bal, “Tedbirler ve aşıyla covid-19’u aşıyoruz. Sağlığımız için kolları sıvıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla ülke genelinde başlatılan covid-19 aşılamasıyla ilgili konuşan Bal, “Eski normallerimize yeniden dönmek için ‘Kolları sıvıyoruz’ Covid-19 aşısının ikinci dozunu olduktan sonra bağışıklığın gelişmesi genellikle birkaç hafta sürer. Ayrıca aşı uygulanan kişi korunuyor olsa bile dışarıdan virüsü alması durumunda başkasına bulaştırabilir. Toplumsal bağışıklık oluşana kadar maske, mesafe ve temizlik tedbirlerini uygulamaya devam etmek gerekir” diye konuştu.

Giresun genelinde bugüne kadar yaklaşık 132 bin 1. doz olmak üzere yaklaşık 240 bin doz covid-19 aşısı uygulandığı öğrenilirken, Sağlık Bakanlığının 31 Mayıs tarihli Türkiye aşı haritasına göre, Giresun’da 132 bin doz civarında 1. doz, yaklaşık 108 bin dozda 2 doz aşı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.