PIRLS 2021 okul ziyareti gerçekleştirildi

EĞİTİM 08.04.2021 - 17:17, Güncelleme: 08.04.2021 - 17:17 3363+ kez okundu.
 

PIRLS 2021 okul ziyareti gerçekleştirildi

50'den fazla ülkede uygulanacak olan Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması (PIRLS 2021), moral ve motivasyon ziyareti gerçekleştirildi.
2021 yılında ülkemizde 48 il 192 okulda uygulanacak olan araştırmada Giresun ilini Gedikkaya İlkokulu 4/A sınıfı temsil edecek. Giresun Ölçme Değerlendirme Merkezi olarak İl Müdür Yardımcısı Ergin Aybar eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette öğrencileri İl Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu’nun motivasyon mesajı iletilerek PIRLS uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı. Gerçekleştirilen ziyarette okul idarecileri  öğretmen ve öğrenciler PIRLS uygulamasına hazır oldukları ve motivasyonlarının yüksek olduğu görüldü. Okul ziyaretimizde PIRLS ile ilgili hazırlanan broşürleri öğrencilere dağıtılarak, afişlerin okulun belli yerlerine öğrenciler tarafından asılması sağlandı. PIRLS araştırması, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin farklı metin türlerine göre okuduğunu anlama becerilerini ve okuma alışkanlıklarını ortaya koymayı hedeflemektedir. PIRLS araştırmasında, öğrencilerin okuma becerilerini belirlemek için bilişsel testler ile öğrencilerin bu becerilerini etkileyen faktörleri belirleyebilmek amacıyla okul, öğretmen, öğrenci ve veli anketleri uygulanmaktadır. Ülkemiz PIRLS araştırmasına sadece 2001 yılında katıldı. 2021 yılında beşinci döngüsü yapılacak olan PIRLS 2021 araştırmasına ülkemiz 20 yıl aradan sonra tekrar katılacak.     Haber: Erol Küçük  
50'den fazla ülkede uygulanacak olan Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması (PIRLS 2021), moral ve motivasyon ziyareti gerçekleştirildi.

2021 yılında ülkemizde 48 il 192 okulda uygulanacak olan araştırmada Giresun ilini Gedikkaya İlkokulu 4/A sınıfı temsil edecek. Giresun Ölçme Değerlendirme Merkezi olarak İl Müdür Yardımcısı Ergin Aybar eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette öğrencileri İl Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu’nun motivasyon mesajı iletilerek PIRLS uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı. Gerçekleştirilen ziyarette okul idarecileri  öğretmen ve öğrenciler PIRLS uygulamasına hazır oldukları ve motivasyonlarının yüksek olduğu görüldü.

Okul ziyaretimizde PIRLS ile ilgili hazırlanan broşürleri öğrencilere dağıtılarak, afişlerin okulun belli yerlerine öğrenciler tarafından asılması sağlandı.

PIRLS araştırması, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin farklı metin türlerine göre okuduğunu anlama becerilerini ve okuma alışkanlıklarını ortaya koymayı hedeflemektedir. PIRLS araştırmasında, öğrencilerin okuma becerilerini belirlemek için bilişsel testler ile öğrencilerin bu becerilerini etkileyen faktörleri belirleyebilmek amacıyla okul, öğretmen, öğrenci ve veli anketleri uygulanmaktadır. Ülkemiz PIRLS araştırmasına sadece 2001 yılında katıldı. 2021 yılında beşinci döngüsü yapılacak olan PIRLS 2021 araştırmasına ülkemiz 20 yıl aradan sonra tekrar katılacak.

 

 

Haber: Erol Küçük

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.