Giresun Kadın Platformu bir kez daha haykırdı; İstanbul Sözleşmesi Yaşatır

GÜNDEM 26.02.2021 - 10:25, Güncelleme: 26.02.2021 - 10:25 3012+ kez okundu.
 

Giresun Kadın Platformu bir kez daha haykırdı; İstanbul Sözleşmesi Yaşatır

Giresun Kadın Platformu'nun zoom üzerinden gerçekleştirdiği toplantıda; kadına yönelik şiddet tartışılarak çözüm yolları arandı.
Önceki akşam düzenlenen toplantıya katılan İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şükran Erdoğan ve Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK)  Sözcülerinden Av. Hülya Gülbahar kadın cinayetlerine ilişkin son gelişmeleri aktararak, hukuki bilgi paylaşımında bulundular. Şükran Erdoğan; İstanbul Barosu olarak şiddet gören kadınların başvurdukları halinde, hukuki yönden dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. MECLİS'E ÇAĞRI! Hülya Gülbahar da; Türkiye'de her gün en az üç kadın öldürüldüğüne dikkat çekerek, bunun cinskırım olduğunu belirtip, Meclis'in özel gündemle toplanması ve soruna çözüm üretmesi yönündeki çağrılarını yineledi. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR! 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne yönelik bir hazırlık özelliği de taşıyan toplantıda Şükran Erdoğan da, Hülya Gülbahar da; İstanbul Sözleşmesi'nin ve 6284 sayılı kanunun eksiksiz uygulanması gerektiğine vurgu yaparak,  kadınların yaşaması için bunun şart olduğunu ifade ettiler. EŞİTLİK MÜCADELEMİZ SÜRECEK Şiddetin nedeninin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklandığını da ifade eden konuşmacılar, eşitlik sağlanıncaya dek mücadelenin devam edeceğini belirttiler. Moderatörlüğünü Sevgi Özgan ve Saliha Yayla'nın yaptığı ve iki saate yakın süren toplantı, soru-cevap şeklinde sürdü.
Giresun Kadın Platformu'nun zoom üzerinden gerçekleştirdiği toplantıda; kadına yönelik şiddet tartışılarak çözüm yolları arandı.

Önceki akşam düzenlenen toplantıya katılan İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şükran Erdoğan ve Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK)  Sözcülerinden Av. Hülya Gülbahar kadın cinayetlerine ilişkin son gelişmeleri aktararak, hukuki bilgi paylaşımında bulundular.

Şükran Erdoğan; İstanbul Barosu olarak şiddet gören kadınların başvurdukları halinde, hukuki yönden dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

MECLİS'E ÇAĞRI!

Hülya Gülbahar da; Türkiye'de her gün en az üç kadın öldürüldüğüne dikkat çekerek, bunun cinskırım olduğunu belirtip, Meclis'in özel gündemle toplanması ve soruna çözüm üretmesi yönündeki çağrılarını yineledi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne yönelik bir hazırlık özelliği de taşıyan toplantıda Şükran Erdoğan da, Hülya Gülbahar da; İstanbul Sözleşmesi'nin ve 6284 sayılı kanunun eksiksiz uygulanması gerektiğine vurgu yaparak,  kadınların yaşaması için bunun şart olduğunu ifade ettiler.

EŞİTLİK MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Şiddetin nedeninin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklandığını da ifade eden konuşmacılar, eşitlik sağlanıncaya dek mücadelenin devam edeceğini belirttiler.

Moderatörlüğünü Sevgi Özgan ve Saliha Yayla'nın yaptığı ve iki saate yakın süren toplantı, soru-cevap şeklinde sürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.