‘VATANDAŞ EKONOMİK BUHRAN İÇİNDE’

SİYASET 14.01.2021 - 14:46, Güncelleme: 14.01.2021 - 14:46 3204+ kez okundu.
 

‘VATANDAŞ EKONOMİK BUHRAN İÇİNDE’

CHP İlçe Başkanı Sıbıç yoksulluğun dayanılmaz boyuta ulaştığını belirterek, “İktidarın yapay gündemleri acı gerçeklerin üzerini örtemez” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, halkın giderek yoksullaştığını belirterek ‘Yoksulluğun geldiği nokta resmi olarak en çok da belediye kayıtlarında mevcuttur’ dedi. Başkan Sıbıç, özellikle de pandemi sürecinde işsizliğin, dolayısıyla da yoksulluğun daha bariz görünür olduğuna işaret ederek yaptığı açıklamada, “Ülkemizde sosyal ve ekonomik eşitsizlik zaten çok bariz belli iken şimdilerde uçurumlara ulaşmış durumda. Pandemiden dolayı kısıtlı çalışmalar, ücretsiz izinler vatandaşları iyice zora soktu. Ekonomi dibe vurdu ve alım gücü azaldı. Öyle ki çalışan bir çok insan evlerine ekmek götüremez hale geldiler. Görünür kılınmasa da toplumun büyük kesimi yoksullaştı. Resmi olarak da görüyoruz ki, yoksul halk belediyelerin kapısını daha fazla çalmaya başladı. Eskiye oranla vatandaşlar belediyelerden daha fazla yardım talebinde bulunmaya başladılar. Tüm belediyeler için bu durum geçerli. Ekmek isteyen, gıda isteyen, çocuklarının eğitim ve sağlık sorunları için nakdi para isteyen, ödemekte zorlandıkları faturalarının ödenmesini isteyen vatandaşlarımın sayısı her geçen gün artıyor. Ülke olarak da, ilimiz olarak da, ilçemiz olarak da çok kötü bir dönemdeyiz. Ekonomik buhran vatandaşları yaşamadan bezdirdi. İşsizliği ve yoksulluğu önlemenin tek yolu istihdamdan geçer. Adaletli gelir dağılımından geçer. İktidar çevrelerinin ekonomik derdi yok ama halkın var. Başımızda halkını unutmuş bir iktidar var. Bu böyle gitmez. Sanal gündemlerle ekonomik buhranın üstü kapatılamaz. Ekonomik çile çeken bu vatandaş ilk seçimde iktidara yol verip, sosyal adaleti sağlayacak partimize ülkeyi yönetmek için onay verecektir. İktidar için yolun sonu görülmüştür. Türkiye her alanda huzur bulacağı CHP iktidarına kavuşmayı sabırsızlıkla beklemektedir” diye konuştu.  
CHP İlçe Başkanı Sıbıç yoksulluğun dayanılmaz boyuta ulaştığını belirterek, “İktidarın yapay gündemleri acı gerçeklerin üzerini örtemez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, halkın giderek yoksullaştığını belirterek ‘Yoksulluğun geldiği nokta resmi olarak en çok da belediye kayıtlarında mevcuttur’ dedi.

Başkan Sıbıç, özellikle de pandemi sürecinde işsizliğin, dolayısıyla da yoksulluğun daha bariz görünür olduğuna işaret ederek yaptığı açıklamada, “Ülkemizde sosyal ve ekonomik eşitsizlik zaten çok bariz belli iken şimdilerde uçurumlara ulaşmış durumda. Pandemiden dolayı kısıtlı çalışmalar, ücretsiz izinler vatandaşları iyice zora soktu. Ekonomi dibe vurdu ve alım gücü azaldı. Öyle ki çalışan bir çok insan evlerine ekmek götüremez hale geldiler. Görünür kılınmasa da toplumun büyük kesimi yoksullaştı. Resmi olarak da görüyoruz ki, yoksul halk belediyelerin kapısını daha fazla çalmaya başladı. Eskiye oranla vatandaşlar belediyelerden daha fazla yardım talebinde bulunmaya başladılar. Tüm belediyeler için bu durum geçerli. Ekmek isteyen, gıda isteyen, çocuklarının eğitim ve sağlık sorunları için nakdi para isteyen, ödemekte zorlandıkları faturalarının ödenmesini isteyen vatandaşlarımın sayısı her geçen gün artıyor. Ülke olarak da, ilimiz olarak da, ilçemiz olarak da çok kötü bir dönemdeyiz. Ekonomik buhran vatandaşları yaşamadan bezdirdi. İşsizliği ve yoksulluğu önlemenin tek yolu istihdamdan geçer. Adaletli gelir dağılımından geçer. İktidar çevrelerinin ekonomik derdi yok ama halkın var. Başımızda halkını unutmuş bir iktidar var. Bu böyle gitmez. Sanal gündemlerle ekonomik buhranın üstü kapatılamaz. Ekonomik çile çeken bu vatandaş ilk seçimde iktidara yol verip, sosyal adaleti sağlayacak partimize ülkeyi yönetmek için onay verecektir. İktidar için yolun sonu görülmüştür. Türkiye her alanda huzur bulacağı CHP iktidarına kavuşmayı sabırsızlıkla beklemektedir” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.