‘FINDIK KARADENİZ'DE HAYATIN İÇİNE GİRMİŞTİR’

GÜNDEM 27.08.2020 - 17:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2483+ kez okundu.
 

‘FINDIK KARADENİZ'DE HAYATIN İÇİNE GİRMİŞTİR’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun’da gerçekleşen TMO 2020 Fındık Alım Töreninde üreticilere seslenerek, ‘Emeğiniz, alın teriniz yerde kalmayacak demiştik, dediğimizi de yaptık” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun Ticaret Borsasında gerçekleşen "TMO 2020 Fındık Alım Töreni ve Kuru Üzüm Fiyatlarının Açıklanması" törenine katıldı. Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alımlarına ilişkin konuşan Bakan Pakdemirli, “Alımların başladığı Pazartesi gününden bugüne kadar teslim edilen fındık bedellerini, 10 gün beklenmeden Cuma günü üreticilerimizin hesaplarına aktaracağız” dedi. Pakdemirli, dünyada fındık denilince akla ilk Türkiye'nin geldiğini vurgulayarak, “Türkiye'de fındık denilince ise açık ara Karadeniz ve Giresun gelir. Meyvesinden yağına, kabuğundan yaprağına kadar her ürününden faydalandığımız fındık Karadeniz'de hayatın içine girmiştir. Karadeniz insanının işi de, aşı da fındıktır. Giresunlu kardeşlerim çok iyi bilirler. Düğünler, tatiller hep fındık harmanına göre ayarlanır. Deyimlerde, sözlerde, cümlelerde en çok fındık vardır. Malum; bu topraklarda fındığın ana vatanı. Son 600 yıldır bu topraklardan dünyaya ulaşan fındık, dün olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye'nin en önemli marka ürünlerinden biri olmaya devam edecektir” diye konuştu. Bakan Pakdemirli, fındık üretimini ve piyasaları günlük takip ettiklerini dile getirerek, "Üreticiyi mağdur etmeyecek, geliri artıracak tüm tedbirleri alıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte, üreticimizin yüzünü güldürecek çalışmalar yapacağımızın sözünü vermiştik. Emeğiniz, alın teriniz yerde kalmayacak demiştik, dediğimizi de yaptık” şeklinde konuştu. Geçen yıl TMO tarafından kilogramı 16,5-17 liradan fındık alımı yaptıklarını anımsatan Pakdemirli, açıklanan fiyatların üreticiler, üretici örgütleri, ilgili STK'ler ve bütün kesimler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Bekir Pakdemirli, üreticilerin 19 Ağustos'tan itibaren randevu almaya ve 24 Ağustos'tan itibaren de ürünlerini TMO'ya satmaya başladığını ifade ederek, "Buradan şunun da müjdesini vermek istiyorum, ödemeler lisanslı depoya teslimde peşin, diğer alım noktalarına teslimlerde 10 gün içinde yapılacaktır” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun’da gerçekleşen TMO 2020 Fındık Alım Töreninde üreticilere seslenerek, ‘Emeğiniz, alın teriniz yerde kalmayacak demiştik, dediğimizi de yaptık” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun Ticaret Borsasında gerçekleşen "TMO 2020 Fındık Alım Töreni ve Kuru Üzüm Fiyatlarının Açıklanması" törenine katıldı.

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alımlarına ilişkin konuşan Bakan Pakdemirli, “Alımların başladığı Pazartesi gününden bugüne kadar teslim edilen fındık bedellerini, 10 gün beklenmeden Cuma günü üreticilerimizin hesaplarına aktaracağız” dedi.

Pakdemirli, dünyada fındık denilince akla ilk Türkiye'nin geldiğini vurgulayarak, “Türkiye'de fındık denilince ise açık ara Karadeniz ve Giresun gelir. Meyvesinden yağına, kabuğundan yaprağına kadar her ürününden faydalandığımız fındık Karadeniz'de hayatın içine girmiştir. Karadeniz insanının işi de, aşı da fındıktır. Giresunlu kardeşlerim çok iyi bilirler. Düğünler, tatiller hep fındık harmanına göre ayarlanır. Deyimlerde, sözlerde, cümlelerde en çok fındık vardır. Malum; bu topraklarda fındığın ana vatanı. Son 600 yıldır bu topraklardan dünyaya ulaşan fındık, dün olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye'nin en önemli marka ürünlerinden biri olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, fındık üretimini ve piyasaları günlük takip ettiklerini dile getirerek, "Üreticiyi mağdur etmeyecek, geliri artıracak tüm tedbirleri alıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte, üreticimizin yüzünü güldürecek çalışmalar yapacağımızın sözünü vermiştik. Emeğiniz, alın teriniz yerde kalmayacak demiştik, dediğimizi de yaptık” şeklinde konuştu.

Geçen yıl TMO tarafından kilogramı 16,5-17 liradan fındık alımı yaptıklarını anımsatan Pakdemirli, açıklanan fiyatların üreticiler, üretici örgütleri, ilgili STK'ler ve bütün kesimler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Bekir Pakdemirli, üreticilerin 19 Ağustos'tan itibaren randevu almaya ve 24 Ağustos'tan itibaren de ürünlerini TMO'ya satmaya başladığını ifade ederek, "Buradan şunun da müjdesini vermek istiyorum, ödemeler lisanslı depoya teslimde peşin, diğer alım noktalarına teslimlerde 10 gün içinde yapılacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.