ÜRETİCİ, FİYATIN ARTMASINI BEKLİYOR

GÜNDEM 17.08.2020 - 11:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2682+ kez okundu.
 

ÜRETİCİ, FİYATIN ARTMASINI BEKLİYOR

Fındık hasadı başlamadan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatları üreticileri memnun etmişti. Aradan geçen zamanda ve fındık toplanmaya başlandıktan sonra fındık fiyatları ile ilgili olarak fındık üreticisi, fındık alım satımı yapan tüccar ve ilçe esnafı aynı görüşte birleşti gibi.
Birkaç gündür ilçe genelinde çok sayıda görüş aldığımız fındık ile ilgili kişiler ve üreticiler, 22.5 lira olan fiyatın iyi olduğunu ve tüccarda da 21.5 liradan fındık alındığını ifade ederek, “Geçen yılda hasat öncesi fiyat açıklanmış ve üreticiler için iyi bir rakam olmuştu. Bu hasat dönemi öncesi açıklanan fiyatlarda çok iyi olmasa bile bu şartlarda iyi oldu. Rekoltenin 650bin ton olduğu ifade edilse de, hava şartları sebebiyle bunun aşağısında olacağından fiyatlar Eylül, Ekim’de artar diye bekliyoruz. Bu dönemki ilk toplanan fındıklarda tüccarda 20-21.5 lira arasında işlem görüyor. Bu da başlangıç için iyi diyebiliriz. Bu ayın sonuna kadar bu fiyatlar devam eder gibi. Ondan sonra yavaşta olsa bir artış bekliyoruz. 25-26 lira olursa da çok iyi olur. Piyasadaki arz talep dengesi bu fiyatları görebilir. Şimdilik bu fiyat iyi, üretici olarak biraz sabırlı olursak daha iyi fiyatlarda kendiliğinden gelir. TMO ve Fiskobirlik’te alıma başladığında tüccarda fındık fiyatı 22-23 lira ve üzerinde olacağı tahmin ediliyor ve bu fiyatta üreticiye yarar” denildi.     
Fındık hasadı başlamadan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatları üreticileri memnun etmişti. Aradan geçen zamanda ve fındık toplanmaya başlandıktan sonra fındık fiyatları ile ilgili olarak fındık üreticisi, fındık alım satımı yapan tüccar ve ilçe esnafı aynı görüşte birleşti gibi.

Birkaç gündür ilçe genelinde çok sayıda görüş aldığımız fındık ile ilgili kişiler ve üreticiler, 22.5 lira olan fiyatın iyi olduğunu ve tüccarda da 21.5 liradan fındık alındığını ifade ederek, “Geçen yılda hasat öncesi fiyat açıklanmış ve üreticiler için iyi bir rakam olmuştu. Bu hasat dönemi öncesi açıklanan fiyatlarda çok iyi olmasa bile bu şartlarda iyi oldu. Rekoltenin 650bin ton olduğu ifade edilse de, hava şartları sebebiyle bunun aşağısında olacağından fiyatlar Eylül, Ekim’de artar diye bekliyoruz.

Bu dönemki ilk toplanan fındıklarda tüccarda 20-21.5 lira arasında işlem görüyor. Bu da başlangıç için iyi diyebiliriz. Bu ayın sonuna kadar bu fiyatlar devam eder gibi. Ondan sonra yavaşta olsa bir artış bekliyoruz. 25-26 lira olursa da çok iyi olur. Piyasadaki arz talep dengesi bu fiyatları görebilir. Şimdilik bu fiyat iyi, üretici olarak biraz sabırlı olursak daha iyi fiyatlarda kendiliğinden gelir. TMO ve Fiskobirlik’te alıma başladığında tüccarda fındık fiyatı 22-23 lira ve üzerinde olacağı tahmin ediliyor ve bu fiyatta üreticiye yarar” denildi.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.