HÜKÜMET KONAĞININ YIKIMI KANSERE YOL AÇABİLİR (ÖZEL YILDIZ HABER)

GÜNDEM 02.03.2020 - 17:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3858+ kez okundu.
 

HÜKÜMET KONAĞININ YIKIMI KANSERE YOL AÇABİLİR (ÖZEL YILDIZ HABER)

Bulancak’ta yıkımına başlanılan Hükümet Konağının yapımı sırasında kansere neden olan asbest malzemesinin kullanılmış olabileceği iddiaları nedeniyle yetkilileri gerekli incelemeleri yapmak üzere göreve davet ediyoruz.
Uzun yıllar Bulancak’ta birçok kamu kurumunu içinde barındıran Bulancak Hükümet Konağı’nın yıkımına başlanılmasıyla birlikte Bulancak’ın gelecek yıllarını ilgilendiren çok önemli bir konu gündeme geldi. Türkiye’de 2010 yılı öncesi inşaat sektöründe sıklıkla kullanılan ‘Asbest’ isimli malzemenin Hükümet Konağında da var olabileceği ifade edilirken, bu konuda gerekli müdahalelerin yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. 2010 yılına kadar Türkiye’nin birçok yöresinde bulunan ve halk tarafından bilinçsizce kullanılan asbestin Bulancak Hükümet Konağı binasında da kullanılmış olabileceği üzerine yetkililerin gerekli önlemi alması gerekiyor. Hükümet Konağının yıkımı sırasında Bulancak’ta birçok vatandaşın maruz kalabileceği tozlar nedeniyle kanserojen olan bu maddeyi hava yoluyla soluması durumunda sonucu çok ağır olan bedeller ödeyebiliriz. 31 Aralık 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yasaklanan ve kansere neden olan asbestin, Türkiye'de üretimi, kullanımı, piyasa arzı durdurulmuştu. Dolayısıyla şuan da Bulancak’ın merkezinde söküm çalışmaları yapılan ve ilerleyen günlerde yıkılacak olan Hükümet Konağı’nda asbest ölçümü yapılması gerekiyor. Asbest malzemesi bulunan binalarda söküm işlemleri yapılırken, tamamen korunaklı kıyafetler giyilerek neredeyse tam bir karantina alanı oluşturuluyor.
Bulancak’ta yıkımına başlanılan Hükümet Konağının yapımı sırasında kansere neden olan asbest malzemesinin kullanılmış olabileceği iddiaları nedeniyle yetkilileri gerekli incelemeleri yapmak üzere göreve davet ediyoruz.

Uzun yıllar Bulancak’ta birçok kamu kurumunu içinde barındıran Bulancak Hükümet Konağı’nın yıkımına başlanılmasıyla birlikte Bulancak’ın gelecek yıllarını ilgilendiren çok önemli bir konu gündeme geldi.

Türkiye’de 2010 yılı öncesi inşaat sektöründe sıklıkla kullanılan ‘Asbest’ isimli malzemenin Hükümet Konağında da var olabileceği ifade edilirken, bu konuda gerekli müdahalelerin yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu.

2010 yılına kadar Türkiye’nin birçok yöresinde bulunan ve halk tarafından bilinçsizce kullanılan asbestin Bulancak Hükümet Konağı binasında da kullanılmış olabileceği üzerine yetkililerin gerekli önlemi alması gerekiyor.

Hükümet Konağının yıkımı sırasında Bulancak’ta birçok vatandaşın maruz kalabileceği tozlar nedeniyle kanserojen olan bu maddeyi hava yoluyla soluması durumunda sonucu çok ağır olan bedeller ödeyebiliriz.

31 Aralık 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yasaklanan ve kansere neden olan asbestin, Türkiye'de üretimi, kullanımı, piyasa arzı durdurulmuştu.

Dolayısıyla şuan da Bulancak’ın merkezinde söküm çalışmaları yapılan ve ilerleyen günlerde yıkılacak olan Hükümet Konağı’nda asbest ölçümü yapılması gerekiyor. Asbest malzemesi bulunan binalarda söküm işlemleri yapılırken, tamamen korunaklı kıyafetler giyilerek neredeyse tam bir karantina alanı oluşturuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.