İNŞAATLARDA AYLARDIR 1 ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

GÜNDEM 24.07.2019 - 17:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3375+ kez okundu.
 

İNŞAATLARDA AYLARDIR 1 ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Ülke ekonomisinin can damarı olan ve yaklaşık 650 sektörün etkilendiği inşaat ev emlak piyasasındaki durgunluk bir tülü aşılamıyor.
Gazete olarak Bulancak’taki ekonomi ve ticari hayatı yakından takip ederek yaptığımız haberleri okurlarımız ile paylaşıyoruz. Özellikle 1 yıl önce başta doların artması ile yükselen fiyatlar sonrası ülkemiz ekonomisi ve Bulancak’ta ta ilçe ekonomisinin önemli sektörlerinin durumunu takip etmiş ve son durumları haber olarak aralıklı şekilde okurlarımız aktarmıştık. Geçen sayılarımızda önce esnafının, sonra Salı pazarındaki alışverişin son olarak ta ilçe ekonomisinin en önemli yeri olan sanayi sitesindeki durumu haber yapmıştı. Yine ilçe ekonomisi için çok önemli olan ve ilçe deki çok sayıdaki iş koluna iş sağlayan inşaatlarının durumunu sorduk ve inceledik. Gazetemiz muhabiri konu ile ilgili olarak inşaat sektöründe faaliyete bulunan işveren ve inşaat firmasından son durum hakkında bilgiler aldı. Yine muhabirimiz ilçe genelinde yakından takip ettiği inşaat faaliyetlerinin son halini de gördü. Bulancak Sanayi sitesi mevkiinden, Bulancak Burunucu mevkii arasında sadece 1 inşaatın faal olduğu ve onlarca inşaatın ise durduğunu ve Bulancak’ta yaklaşık 2000 civarında ev, dairenin alıcı beklediğini öğrendi. Doların geçen yıl 7.5lira seviyesine çıkması ile birlikte demir, çimento gibi inşaat işinin yapı taşları yüzde100’e yakın artınca ülke genelinde inşaatlar durmuş ve ilçe de devam eden hemen hemen yapılmakta olan çok sayıda inşaat da yapım işine ara vermişti. Aradan geçen bu 1 yıl zarfında sürekli şekilde takip ettiğimiz inşaat işlerinde basit inşaat işi diyebileceğimiz, sıva, badana, tadilat gibi işler ancak yapılıyor. Ayrıca 1 yıl önce çok yüksek rakamlardan satışa sunulan ev ve dairelerde elde kaldı denilebilir. İnşaat sektörü ile ilgili fikir alışverişinde bulunduğumuz sektör temsilcileri, “Aylardır bir çivi bile çakmadan duruyoruz. Dolar yüzünden çok büyük kayıplar yaşadık. Bulancak’ta bu işle iştigal edenler olarak çok borçlandık ve satış yapmazsak işimizden olacağız. Adım atamaz olduk. Ne yapacağız bilmiyoruz. Bu yüksek faizler ile vatandaşta ev alacak gibi değil. Sektör temsilcileri olarak derdimizi kimseye anlatamadık. Hükümet konuya bir çözüm bulmalı. Bu yaz boyunca iş yapmadık. Ne olacak bizde bilmiyoruz ve hep birlikte kara kara düşünüyoruz” diyerek çözüm bulunmasını bekliyorlar.               
Ülke ekonomisinin can damarı olan ve yaklaşık 650 sektörün etkilendiği inşaat ev emlak piyasasındaki durgunluk bir tülü aşılamıyor.

Gazete olarak Bulancak’taki ekonomi ve ticari hayatı yakından takip ederek yaptığımız haberleri okurlarımız ile paylaşıyoruz. Özellikle 1 yıl önce başta doların artması ile yükselen fiyatlar sonrası ülkemiz ekonomisi ve Bulancak’ta ta ilçe ekonomisinin önemli sektörlerinin durumunu takip etmiş ve son durumları haber olarak aralıklı şekilde okurlarımız aktarmıştık.

Geçen sayılarımızda önce esnafının, sonra Salı pazarındaki alışverişin son olarak ta ilçe ekonomisinin en önemli yeri olan sanayi sitesindeki durumu haber yapmıştı. Yine ilçe ekonomisi için çok önemli olan ve ilçe deki çok sayıdaki iş koluna iş sağlayan inşaatlarının durumunu sorduk ve inceledik.

Gazetemiz muhabiri konu ile ilgili olarak inşaat sektöründe faaliyete bulunan işveren ve inşaat firmasından son durum hakkında bilgiler aldı. Yine muhabirimiz ilçe genelinde yakından takip ettiği inşaat faaliyetlerinin son halini de gördü. Bulancak Sanayi sitesi mevkiinden, Bulancak Burunucu mevkii arasında sadece 1 inşaatın faal olduğu ve onlarca inşaatın ise durduğunu ve Bulancak’ta yaklaşık 2000 civarında ev, dairenin alıcı beklediğini öğrendi.

Doların geçen yıl 7.5lira seviyesine çıkması ile birlikte demir, çimento gibi inşaat işinin yapı taşları yüzde100’e yakın artınca ülke genelinde inşaatlar durmuş ve ilçe de devam eden hemen hemen yapılmakta olan çok sayıda inşaat da yapım işine ara vermişti. Aradan geçen bu 1 yıl zarfında sürekli şekilde takip ettiğimiz inşaat işlerinde basit inşaat işi diyebileceğimiz, sıva, badana, tadilat gibi işler ancak yapılıyor. Ayrıca 1 yıl önce çok yüksek rakamlardan satışa sunulan ev ve dairelerde elde kaldı denilebilir.

İnşaat sektörü ile ilgili fikir alışverişinde bulunduğumuz sektör temsilcileri, “Aylardır bir çivi bile çakmadan duruyoruz. Dolar yüzünden çok büyük kayıplar yaşadık. Bulancak’ta bu işle iştigal edenler olarak çok borçlandık ve satış yapmazsak işimizden olacağız. Adım atamaz olduk. Ne yapacağız bilmiyoruz. Bu yüksek faizler ile vatandaşta ev alacak gibi değil. Sektör temsilcileri olarak derdimizi kimseye anlatamadık. Hükümet konuya bir çözüm bulmalı. Bu yaz boyunca iş yapmadık. Ne olacak bizde bilmiyoruz ve hep birlikte kara kara düşünüyoruz” diyerek çözüm bulunmasını bekliyorlar.               

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.