AK partiden sert açıklama

GÜNDEM 07.06.2019 - 17:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2861+ kez okundu.
 

AK partiden sert açıklama

HDP’li milletvekili Garo Paylan’ın Sosyal Medya üzerinden yaptığı, Topal Osman Ağa’yı ve bütün Giresunluları hedef alan paylaşımına AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı’dan tepki.
Bu konuda bir basın açıklaması yapan AK parti il başkanı Tatlı yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Misak-ı Milli sınırlarının korunması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu aşamasında kritik görevler üstlenmiş olan 42. ve 47. Gönüllü Alayları ile düşmana karşı bir çok cephede savaşmış Giresun Uşakları ve Topal Osman Ağa, bu ülkenin gizli kahramanlarıdır. Topal Osman ve Giresun Uşakları’nın Kurtuluş Savaşı öncesi ve sonrasında ülkemizin bağımsızlığı noktasında ki mücadeleleri asla unutulamaz. Kurtuluş savaşı döneminde dış mihraklar tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi’nde beslenen ve yüzyıllarca kardeşçe yaşamış toplulukların arasına nifak sokan Rum Çetelerini bozguna uğratan ve ülkemizin bölünmesinin önüne geçen Yarbay Topal Osman ve silah arkadaşlarının katil ve soykırımcı gibi gösterilmek istenmesini kabul etmeyeceğimiz gibi sürece sessiz kalmamızda söz konusu olamaz. Özellikle bu tür açıklamaların Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde yapılmasını tasvip etmediğimizi, aksi takdirde böyle bir hain programın ülkemizin birlik ve bütünlüğü için canlarını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizin kemiklerini, yüreklerini sızlatacağını hatırlatmak isteriz. Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan yapmış olduğu açıklamayla Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne düşman olanların gerçek niyetini bir kez daha ortaya koymuştur. HDP Milletvekilli Garo Payla’nın bütün Giresunlular'dan özür dilemeye ve istifaya davet ediyoruz. Giresun Uşakları ve Topal Osman Ağa’nın katil gösterildiği, Türkiye Cumhuriyeti sınırları başta olmak üzere Dünya’nın neresinde olursa olsun bu tür bir algı ile kamuoyuna servis edilmek istenmesini bir bütünün parça senaryosu olarak görmekteyiz “dedi.
HDP’li milletvekili Garo Paylan’ın Sosyal Medya üzerinden yaptığı, Topal Osman Ağa’yı ve bütün Giresunluları hedef alan paylaşımına AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı’dan tepki.

Bu konuda bir basın açıklaması yapan AK parti il başkanı Tatlı yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Misak-ı Milli sınırlarının korunması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu aşamasında kritik görevler üstlenmiş olan 42. ve 47. Gönüllü Alayları ile düşmana karşı bir çok cephede savaşmış Giresun Uşakları ve Topal Osman Ağa, bu ülkenin gizli kahramanlarıdır. Topal Osman ve Giresun Uşakları’nın Kurtuluş Savaşı öncesi ve sonrasında ülkemizin bağımsızlığı noktasında ki mücadeleleri asla unutulamaz. Kurtuluş savaşı döneminde dış mihraklar tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi’nde beslenen ve yüzyıllarca kardeşçe yaşamış toplulukların arasına nifak sokan Rum Çetelerini bozguna uğratan ve ülkemizin bölünmesinin önüne geçen Yarbay Topal Osman ve silah arkadaşlarının katil ve soykırımcı gibi gösterilmek istenmesini kabul etmeyeceğimiz gibi sürece sessiz kalmamızda söz konusu olamaz. Özellikle bu tür açıklamaların Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde yapılmasını tasvip etmediğimizi, aksi takdirde böyle bir hain programın ülkemizin birlik ve bütünlüğü için canlarını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizin kemiklerini, yüreklerini sızlatacağını hatırlatmak isteriz.

Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan yapmış olduğu açıklamayla Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne düşman olanların gerçek niyetini bir kez daha ortaya koymuştur. HDP Milletvekilli Garo Payla’nın bütün Giresunlular'dan özür dilemeye ve istifaya davet ediyoruz. Giresun Uşakları ve Topal Osman Ağa’nın katil gösterildiği, Türkiye Cumhuriyeti sınırları başta olmak üzere Dünya’nın neresinde olursa olsun bu tür bir algı ile kamuoyuna servis edilmek istenmesini bir bütünün parça senaryosu olarak görmekteyiz “dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.