MAVİ GÖL, BASINA TANITILDI

GÜNDEM 05.11.2018 - 09:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3197+ kez okundu.
 

MAVİ GÖL, BASINA TANITILDI

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatı ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde Giresun’da görev yapan basın mensuplarına Mavi Göl’ün tanıtımı yapıldı.
Giresun'un Dereli ilçesin Göksu Deresi'nde büyüklü küçüklü dört gölden oluşan kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz renkte olan Kuzalan Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunan  Mavi Göl Giresun Şebinkarahisar yolu üzerinde  yer alıyor. Vali Sarıfakıoğulları, her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Mavi Göl’ü Kurban Bayramında 30 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi. Vali Sarıfakıoğulları yaptığı açıklamada, “Alt yapıyı iyileştirdik. Bugüne kadar Mavi Göl’e 3.5 milyon liralık çalışma yapıldı. Takip eden yıllarda ikinci otopark, ikinci köprü, ahşap kaplama yol, kır lokantası, tuvalet ve mescit yapılması planlanmaktadır. Mavi Göl’e geçmiş yıllarda ulaşım çakıllı patika yoldan, büyük göle ulaşım ise kayalık alandan geçilerek yapılıyordu. Bu durum kayma riski ve düşme riski oluşturuyordu. Yapılan bu çalışmalar ile ziyaret edenlerin güvenlik sorunu yaşamalarının önüne geçilmiş oldu. Ziyaretçiler otopark karşısındaki giriş alanından yürüyerek güvenli şekilde göle ulaşabiliyorlar. Yapılan 2 adet seyir terasından göllerden üçü panoramik olarak izlenebiliyor. Kümbet Yaylası, Kümbet Boğazı, Aymaç Tabiat Parkı, büyük oba Koyunalan Obası, Kuzalan Tabiat Parkı, Travertenler Bölgesi günübirlik alan, Kuzalan Mahallesi, Mavi Göl bölgesini kapsayan 25 km. uzunluğundaki güzergah tabiat turizmi eylem planı ve il turizm stratejisi ve eylem planında tur güzergahı olarak belirlendi. Aynı zamanda bu güzergahta yürüyüş, bisiklet, ATV, atlı doğa yürüyüşü yapılmasına çok uygun. 25 km uzunluğundaki bu yolun Aymaç Tabiat Parkına kadar olan 5 km.’lik kısmı bozuk asfalt olup 20 km ise bozuk stabilizeyoldan oluşuyor. Bu yolun Mavi Göl’den tabiat travertenleri bölgesine kadar olan 4.5 km’lik kısmının beton dökülmesi Giresun Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından başlatıldı” dedi. Vali Sarıfakıoğulları, öte yandan basın mensuplarına teşekkür ederek, “Bugünü bize ayırıp basın yoluyla Mavi gölün tanıtımında bize destek olan güzide basına, ben ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Nisan ayı içinde kısmet olursa Giresun basını ile burada tekrar buluşacağız” diye konuştu.
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatı ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde Giresun’da görev yapan basın mensuplarına Mavi Göl’ün tanıtımı yapıldı.

Giresun'un Dereli ilçesin Göksu Deresi'nde büyüklü küçüklü dört gölden oluşan kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz renkte olan Kuzalan Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunan  Mavi Göl Giresun Şebinkarahisar yolu üzerinde  yer alıyor.

Vali Sarıfakıoğulları, her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Mavi Göl’ü Kurban Bayramında 30 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Vali Sarıfakıoğulları yaptığı açıklamada, “Alt yapıyı iyileştirdik. Bugüne kadar Mavi Göl’e 3.5 milyon liralık çalışma yapıldı. Takip eden yıllarda ikinci otopark, ikinci köprü, ahşap kaplama yol, kır lokantası, tuvalet ve mescit yapılması planlanmaktadır. Mavi Göl’e geçmiş yıllarda ulaşım çakıllı patika yoldan, büyük göle ulaşım ise kayalık alandan geçilerek yapılıyordu. Bu durum kayma riski ve düşme riski oluşturuyordu. Yapılan bu çalışmalar ile ziyaret edenlerin güvenlik sorunu yaşamalarının önüne geçilmiş oldu. Ziyaretçiler otopark karşısındaki giriş alanından yürüyerek güvenli şekilde göle ulaşabiliyorlar. Yapılan 2 adet seyir terasından göllerden üçü panoramik olarak izlenebiliyor. Kümbet Yaylası, Kümbet Boğazı, Aymaç Tabiat Parkı, büyük oba Koyunalan Obası, Kuzalan Tabiat Parkı, Travertenler Bölgesi günübirlik alan, Kuzalan Mahallesi, Mavi Göl bölgesini kapsayan 25 km. uzunluğundaki güzergah tabiat turizmi eylem planı ve il turizm stratejisi ve eylem planında tur güzergahı olarak belirlendi. Aynı zamanda bu güzergahta yürüyüş, bisiklet, ATV, atlı doğa yürüyüşü yapılmasına çok uygun. 25 km uzunluğundaki bu yolun Aymaç Tabiat Parkına kadar olan 5 km.’lik kısmı bozuk asfalt olup 20 km ise bozuk stabilizeyoldan oluşuyor. Bu yolun Mavi Göl’den tabiat travertenleri bölgesine kadar olan 4.5 km’lik kısmının beton dökülmesi Giresun Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından başlatıldı” dedi.

Vali Sarıfakıoğulları, öte yandan basın mensuplarına teşekkür ederek, “Bugünü bize ayırıp basın yoluyla Mavi gölün tanıtımında bize destek olan güzide basına, ben ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Nisan ayı içinde kısmet olursa Giresun basını ile burada tekrar buluşacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.