Okay Memiş, Erzurum Valisi oldu

GÜNDEM 29.10.2018 - 09:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2393+ kez okundu.
 

Okay Memiş, Erzurum Valisi oldu

Cumhurbaşkanlığının yeni kararnamesi ile Gümüşhane valisi olan Vali Okay Memiş, Erzurum valisi olarak atandı.
2016 yılında Gümüşhane valisi olarak ilk valilik görevine başlayan Okay Memiş, Gümüşhane’de görev yaptığı süre içinde başarılı çalışmalar ile dikkate çekmişti.  Okay Memiş’in özgeçmişi; Okay MEMİŞ, 1970 yılında Giresun´un Piraziz İlçesinde doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılında Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sarıyahşi/Aksaray, Genç/Bingöl, Orta/Çankırı Kaymakamlığının ardından, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde 2002-2013 yılları arasında sırasıyla; Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Kısa bir süre İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Gümüşhane Valisi olarak atandı. 27 Ekim Cumartesi günü yeni çıkan Valililer kararnamesi ile de Erzurum Valisi oldu. İyi derecede İngilizce bilen Vali Okay Memiş, Sibel Memiş ile evli olup iki çocuk babasıdır.  
Cumhurbaşkanlığının yeni kararnamesi ile Gümüşhane valisi olan Vali Okay Memiş, Erzurum valisi olarak atandı.

2016 yılında Gümüşhane valisi olarak ilk valilik görevine başlayan Okay Memiş, Gümüşhane’de görev yaptığı süre içinde başarılı çalışmalar ile dikkate çekmişti. 

Okay Memiş’in özgeçmişi;

Okay MEMİŞ, 1970 yılında Giresun´un Piraziz İlçesinde doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılında Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Sarıyahşi/Aksaray, Genç/Bingöl, Orta/Çankırı Kaymakamlığının ardından, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde 2002-2013 yılları arasında sırasıyla; Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Kısa bir süre İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Gümüşhane Valisi olarak atandı. 27 Ekim Cumartesi günü yeni çıkan Valililer kararnamesi ile de Erzurum Valisi oldu.
İyi derecede İngilizce bilen Vali Okay Memiş, Sibel Memiş ile evli olup iki çocuk babasıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.