BULANCAK ORMANLARI KATLEDİLİYOR!

GÜNDEM 10.09.2018 - 18:03, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4164+ kez okundu.
 

BULANCAK ORMANLARI KATLEDİLİYOR!

CHP İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, Bulancak Ormanlarının katledildiğini söyleyerek Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’na ‘Sayın Valim bu katliamdan haberiniz var mı?’ diye sordu.
‘Biz yapılan yatırımın ve hizmetin her zaman yanındayız’ diyen CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç,  “Bulancak’ın gelişmesi, Bulancak halkının refahı ve huzuru için her zaman taşın altına elimizi değil bedenimizi koyarız. Ama Bulancak’a Doğalgaz geliyor diye de Doğa ve Ağaç katliamına da seyirci kalamayız” dedi. Başkan Sıbıç, yapılan doğa katliamına tepki göstererek, “Burada gaz getirmek için proje yapanlar bunu ihaleye çıkartırken hiç mi doğayı, hiç mi o yüzyıllık ağaçları düşünmezler. Dogalgaz Ordu’da var Giresun’da var. Neden oralardan getirilmez yada hat yetersiz ise o ağaçların olmadığı yerlerden getirilmez. Doğa bu şekilde nasıl katledilir. Bulancak’a tabi ki doğal gaz gelsin ama güzelim doğamız ağaçlarımız katledilmesin. Buradan soruyorum Sayın Valim, sayın Orman Bölge Müdürüm, sayın Çevre Şehircilik Müdürüm bu katliamdan haberiniz var mı? Bizim Bulancak olarak elimizde yaylarımız ormanlarımızdan başka turizm kaynağımı var. Hani bu iktidar doğaya saygılı idi, doğalgaz derken doğal katliam yapmak ne demek oluyor? Bu şehir, bu kadar sahipsiz hiç bir zaman olmamıştır. O ormanlar, o ağaçlar yüz yılda yetişiyor. Eğer o ağaçlar kesilerek doğalgaz gelecekse bu doğalgaz gelmesin. Bu meralar, bu güzellikler katledilirken seyirci kalan başta sayın Valim olmak üzere tüm yetkililer de bu şehre ihanet ediyor. Bunun da bedelini ödemeliler. Bu şehrin bir tarafını yıkarak katlederek, bu şehre hiç bir kazandıramazsınız. Sayın valim Kastamonu ormanlarında geçtiğimiz günlerde yazılı ve görsel medyada gördük sadece ağaçlardan çıra kestiler diye Kastamonu valisi bizzat olay yerinde inceleme yaparak sorumlular hakkında gerekli işlemi yaptı. Sizden de aynı hassasiyet ve sorumluluğu Bulancak halkı olarak bekliyoruz. Bu proje yapılmış şirket ihaleyi almış denecek kadar hafife alınacak ve küçük görülecek bir katliam değildir” diye konuştu.
CHP İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, Bulancak Ormanlarının katledildiğini söyleyerek Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’na ‘Sayın Valim bu katliamdan haberiniz var mı?’ diye sordu.

‘Biz yapılan yatırımın ve hizmetin her zaman yanındayız’ diyen CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç,  “Bulancak’ın gelişmesi, Bulancak halkının refahı ve huzuru için her zaman taşın altına elimizi değil bedenimizi koyarız. Ama Bulancak’a Doğalgaz geliyor diye de Doğa ve Ağaç katliamına da seyirci kalamayız” dedi.

Başkan Sıbıç, yapılan doğa katliamına tepki göstererek, “Burada gaz getirmek için proje yapanlar bunu ihaleye çıkartırken hiç mi doğayı, hiç mi o yüzyıllık ağaçları düşünmezler. Dogalgaz Ordu’da var Giresun’da var. Neden oralardan getirilmez yada hat yetersiz ise o ağaçların olmadığı yerlerden getirilmez. Doğa bu şekilde nasıl katledilir. Bulancak’a tabi ki doğal gaz gelsin ama güzelim doğamız ağaçlarımız katledilmesin. Buradan soruyorum Sayın Valim, sayın Orman Bölge Müdürüm, sayın Çevre Şehircilik Müdürüm bu katliamdan haberiniz var mı? Bizim Bulancak olarak elimizde yaylarımız ormanlarımızdan başka turizm kaynağımı var. Hani bu iktidar doğaya saygılı idi, doğalgaz derken doğal katliam yapmak ne demek oluyor? Bu şehir, bu kadar sahipsiz hiç bir zaman olmamıştır.

O ormanlar, o ağaçlar yüz yılda yetişiyor. Eğer o ağaçlar kesilerek doğalgaz gelecekse bu doğalgaz gelmesin. Bu meralar, bu güzellikler katledilirken seyirci kalan başta sayın Valim olmak üzere tüm yetkililer de bu şehre ihanet ediyor. Bunun da bedelini ödemeliler. Bu şehrin bir tarafını yıkarak katlederek, bu şehre hiç bir kazandıramazsınız. Sayın valim Kastamonu ormanlarında geçtiğimiz günlerde yazılı ve görsel medyada gördük sadece ağaçlardan çıra kestiler diye Kastamonu valisi bizzat olay yerinde inceleme yaparak sorumlular hakkında gerekli işlemi yaptı. Sizden de aynı hassasiyet ve sorumluluğu Bulancak halkı olarak bekliyoruz. Bu proje yapılmış şirket ihaleyi almış denecek kadar hafife alınacak ve küçük görülecek bir katliam değildir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.