Balıkçılar 1 Eylül’ü dört gözle bekliyor

GÜNDEM 10.08.2018 - 18:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4000+ kez okundu.
 

Balıkçılar 1 Eylül’ü dört gözle bekliyor

Her yıl Nisan sonunda başlayıp Eylül ayının 1’de sona eren denizlerdeki av yasağının bitmesine az bir zaman kala Bulancaklı balıkçılarda son hazırlıklarını yapıyor.
Bulancak’taki 3 limanda denize çıkacakları balıkçı tekneleri, balık ağları ve malzemelerinin bakım ve tamir işlerini tamamlamak üzere olan balıkçılar yavaş yavaş av yasağının sona erecek olmasından memnunlar. 4 aya yaklaşan bir süre de denize çıkmayan balıkçılar, Pazarsuyu Limanı, İncivez Limanı ve Buruncu Limanındaki barınaklarında son işlerini itina ile yapıyorlar. Av yasağını bitmesi ile birlikte ekmek teknelerini denize indirecek olan Bulancaklı balıkçılar, “4 ay az bir zaman değil. Bu zaman içinde av yaptığımız dönem zarfında tamir ihtiyacı olan teknelerimizi ile birlikte ağlarımızı kullanılacak hale getirdik. Bayram sonrası da denize açılmak için son rötuşlarımızı yapıp ekmek parası kazanmak üzere vira bismillah diyeceğiz” diyerek hasretle bekledikleri denize kavuşacaklar.       
Her yıl Nisan sonunda başlayıp Eylül ayının 1’de sona eren denizlerdeki av yasağının bitmesine az bir zaman kala Bulancaklı balıkçılarda son hazırlıklarını yapıyor.

Bulancak’taki 3 limanda denize çıkacakları balıkçı tekneleri, balık ağları ve malzemelerinin bakım ve tamir işlerini tamamlamak üzere olan balıkçılar yavaş yavaş av yasağının sona erecek olmasından memnunlar.

4 aya yaklaşan bir süre de denize çıkmayan balıkçılar, Pazarsuyu Limanı, İncivez Limanı ve Buruncu Limanındaki barınaklarında son işlerini itina ile yapıyorlar.

Av yasağını bitmesi ile birlikte ekmek teknelerini denize indirecek olan Bulancaklı balıkçılar, “4 ay az bir zaman değil. Bu zaman içinde av yaptığımız dönem zarfında tamir ihtiyacı olan teknelerimizi ile birlikte ağlarımızı kullanılacak hale getirdik. Bayram sonrası da denize açılmak için son rötuşlarımızı yapıp ekmek parası kazanmak üzere vira bismillah diyeceğiz” diyerek hasretle bekledikleri denize kavuşacaklar.       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.