43 yıl önce atılan maya tutmuştur

GÜNDEM 23.07.2018 - 17:59, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3384+ kez okundu.
 

43 yıl önce atılan maya tutmuştur

Bulancak İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan ve bir çatı altında toplanarak bir dernek kurarak pilav günlerinde bir araya gelen BİMDER’liler hafta sonu 21 Temmuz Cumartesi günü pilav günlerinde hasbıhal ettiler.
Bulancak İmam Hatip Mezunları ve Sevenleri Derneğinin 11. düzenlediği pilav gününe katılım yine fazla oldu. Eski cezaevi mevkii Lezzet Bahçesi tesislerindeki pilav gününe Bulancak, Giresun ve çevre ilçelerden çok sayıda mezun olmuş BİHL’li katıldı. Sunuculuğunu Hayri Yüksel’in yaptığı pilav gününde Torçan Köyü imam hatibi Mahmut Aydın, Kur’an tilaveti ile program devam etti. Daha sonra BİMDER dernek başkanı Yüksel Yıldız, imam hatip lisesinin bu güne kadar geçirdiği evreleri anlattığı konuşmasında, “43 yıl önce Bulancak’ta göle atılan maya tutmuş bu günlere gelinmiştir” diyerek şunları söyledi; “Derneğimizin geleneksel hale getirdiği bu pilav gününde ilçemizden, Giresun’dan, ilçelerinden ve il dışından okulumuzdan mezun olan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bir araya gelerek hasbıhal ediyoruz. Derneğimize kayıtlı 200 üyemiz ile beraber bizimle olan 1000 okul mezunu arkadaşımı ile yolumuza devam ediyoruz. Zor yıllardan, zor şartlardan çok sıkıntılı süreçlerden bugünlere geldik. Hiçte kolay olmadı bu gelişim. 43 yıl önce göle atılan maya tutmuştur. O günlerde maddi ve manevi olarak elinden geleni yapanların, taş üstüne taş koyanların, bu ülkenin manevi değerlerine sahip, çoluk çocuğuna bu konuda bilgi aktarmak isteyenlerin çabaları ve emekleri ile bu yapı kurulmuştur. Bulancak’ta temelleri atılan bu manevi, ahlaki, dini değerlerinin verilmesine ön ayak olan bu okulun mezunları olarak onur duyuyoruz. Aynı değerlerin şimdiki okul öğrencilerinin ve gelecekte bu okulda okuyup mezun olacaklarında bunu idrak etmelerini istiyoruz. 43 yıl önce atılan bu maya bir daha bozulmasın ve hep öyle kalsın. Üyelerimiz ve üye olmayan mezunlarımız bunu anlayarak okulumuza ve okul mezunlarımızın oluşturduğu bu derneğimize sahip çıkarak manevi değerlerimizin korunmasına destek olmaya devam etsin” dedi.       
Bulancak İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan ve bir çatı altında toplanarak bir dernek kurarak pilav günlerinde bir araya gelen BİMDER’liler hafta sonu 21 Temmuz Cumartesi günü pilav günlerinde hasbıhal ettiler.

Bulancak İmam Hatip Mezunları ve Sevenleri Derneğinin 11. düzenlediği pilav gününe katılım yine fazla oldu. Eski cezaevi mevkii Lezzet Bahçesi tesislerindeki pilav gününe Bulancak, Giresun ve çevre ilçelerden çok sayıda mezun olmuş BİHL’li katıldı. Sunuculuğunu Hayri Yüksel’in yaptığı pilav gününde Torçan Köyü imam hatibi Mahmut Aydın, Kur’an tilaveti ile program devam etti.

Daha sonra BİMDER dernek başkanı Yüksel Yıldız, imam hatip lisesinin bu güne kadar geçirdiği evreleri anlattığı konuşmasında, “43 yıl önce Bulancak’ta göle atılan maya tutmuş bu günlere gelinmiştir” diyerek şunları söyledi; “Derneğimizin geleneksel hale getirdiği bu pilav gününde ilçemizden, Giresun’dan, ilçelerinden ve il dışından okulumuzdan mezun olan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bir araya gelerek hasbıhal ediyoruz. Derneğimize kayıtlı 200 üyemiz ile beraber bizimle olan 1000 okul mezunu arkadaşımı ile yolumuza devam ediyoruz. Zor yıllardan, zor şartlardan çok sıkıntılı süreçlerden bugünlere geldik. Hiçte kolay olmadı bu gelişim. 43 yıl önce göle atılan maya tutmuştur. O günlerde maddi ve manevi olarak elinden geleni yapanların, taş üstüne taş koyanların, bu ülkenin manevi değerlerine sahip, çoluk çocuğuna bu konuda bilgi aktarmak isteyenlerin çabaları ve emekleri ile bu yapı kurulmuştur. Bulancak’ta temelleri atılan bu manevi, ahlaki, dini değerlerinin verilmesine ön ayak olan bu okulun mezunları olarak onur duyuyoruz. Aynı değerlerin şimdiki okul öğrencilerinin ve gelecekte bu okulda okuyup mezun olacaklarında bunu idrak etmelerini istiyoruz. 43 yıl önce atılan bu maya bir daha bozulmasın ve hep öyle kalsın. Üyelerimiz ve üye olmayan mezunlarımız bunu anlayarak okulumuza ve okul mezunlarımızın oluşturduğu bu derneğimize sahip çıkarak manevi değerlerimizin korunmasına destek olmaya devam etsin” dedi.       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.