Yakup Dede, Afrin için gönüllü oldu

GÜNDEM 25.01.2018 - 18:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4276+ kez okundu.
 

Yakup Dede, Afrin için gönüllü oldu

Bulancak'ta 86 yaşındaki Yakup Başkıran, Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığına giderek, gönüllü olarak Afrin harekatına katılmak isteğini söyledi.
İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Cihan Gültekin'i ziyaret eden Yakup Dede, "Zeytin Dalı Harekatında  Mehmetçikle birlikte Afrin’e gönüllü gitmek istiyorum. Vatanım için, devletimiz için, bu zor günde Müslüman kardeşlerimizin yanında olmak için gönüllüyüm komutanım" diyerek  savaşmaya hazır olduğunu kaydetti. Askerliğini 3. Ordu 51. Tümen Tanksavar Taburu, sıhhiye Bölüğü Erzurum’da yaptığını ifade eden 86 yaşındaki Yakup dede, "1952’de gidip 1955'de teskeremi aldım. Yani üç yıl Askerlik yaptım. Her zaman Vatanım için,  Milletim için, Devletimiz için hazırım. Gerekirse bir üç yıl daha vatana hizmete, asker olup düşmanla savaşmaya hazırım. Vatanını, milletini, devletini seven her Türk vatandaşı gibi bende hazırım" dedi. Jandarma Komutanı Ütğm. Gültekin ise, "Yakup dedenin bu davranışı hepimizi duygulandırmış ve Türk Milletinin ne kadar fedakâr olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yakup dede dilekçesini yazdırarak, bize müracaat etmiş ve gerçekten savaşmaya hazır bir iradeyle başvurusunu yapmıştır. Böyle bir milletin evlatları olmaktan bir kez daha gurur duyduk. Böyle bir hissiyat ve samimiyet başka bir Millette yoktur. Yakup dedenin bu davranışı tüm silahlı kuvvetlerimize büyük bir moral ve motivasyon olacaktır. Yakup dedenin ve onun nezdinde tüm Milletimizin ellerinden öpüyorum" diye konuştu. Yakup dede dilekçesini verdikten sonra; Cumhurbaşkanına, Milli Savunma Bakanına, Silahlı Kuvvetlerimize dua ederek, "Ben hazırım. Sayın Cumhurbaşkanım, Başkomutanımız emretsin koşa koşa giderim" diyerek evine gitmek üzere karakoldan ayrıldı. Yakup Dede’nin bu davranışı ve duyarlılığı olaya şahitlik eden askerleri de duygulandırdı.
Bulancak'ta 86 yaşındaki Yakup Başkıran, Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığına giderek, gönüllü olarak Afrin harekatına katılmak isteğini söyledi.

İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Cihan Gültekin'i ziyaret eden Yakup Dede, "Zeytin Dalı Harekatında  Mehmetçikle birlikte Afrin’e gönüllü gitmek istiyorum. Vatanım için, devletimiz için, bu zor günde Müslüman kardeşlerimizin yanında olmak için gönüllüyüm komutanım" diyerek  savaşmaya hazır olduğunu kaydetti.

Askerliğini 3. Ordu 51. Tümen Tanksavar Taburu, sıhhiye Bölüğü Erzurum’da yaptığını ifade eden 86 yaşındaki Yakup dede, "1952’de gidip 1955'de teskeremi aldım. Yani üç yıl Askerlik yaptım. Her zaman Vatanım için,  Milletim için, Devletimiz için hazırım. Gerekirse bir üç yıl daha vatana hizmete, asker olup düşmanla savaşmaya hazırım. Vatanını, milletini, devletini seven her Türk vatandaşı gibi bende hazırım" dedi.

Jandarma Komutanı Ütğm. Gültekin ise, "Yakup dedenin bu davranışı hepimizi duygulandırmış ve Türk Milletinin ne kadar fedakâr olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yakup dede dilekçesini yazdırarak, bize müracaat etmiş ve gerçekten savaşmaya hazır bir iradeyle başvurusunu yapmıştır. Böyle bir milletin evlatları olmaktan bir kez daha gurur duyduk. Böyle bir hissiyat ve samimiyet başka bir Millette yoktur. Yakup dedenin bu davranışı tüm silahlı kuvvetlerimize büyük bir moral ve motivasyon olacaktır. Yakup dedenin ve onun nezdinde tüm Milletimizin ellerinden öpüyorum" diye konuştu.

Yakup dede dilekçesini verdikten sonra; Cumhurbaşkanına, Milli Savunma Bakanına, Silahlı Kuvvetlerimize dua ederek, "Ben hazırım. Sayın Cumhurbaşkanım, Başkomutanımız emretsin koşa koşa giderim" diyerek evine gitmek üzere karakoldan ayrıldı. Yakup Dede’nin bu davranışı ve duyarlılığı olaya şahitlik eden askerleri de duygulandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.