'MUHTARLARA KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK'

GÜNDEM 06.02.2017 - 18:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2449+ kez okundu.
 

'MUHTARLARA KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK'

Geçtiğimiz hafta gazetemizin manşetinde yer alan muhtarlık müdürlüğü haberinin ardından Başkan Yakar, muhtarlarla bir araya gelerek müdürlük kurulmasıyla muhtarlardan kaçmak gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti.
Geçtiğimiz hafta gazetemizin manşetinde yer alan CHP İlçe Başkanı Reşat Özdemir ve CHP'li belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptıkları ve 'Başkan yakar, muhtarlardan da kaçacak' başlıklı haberimiz üzerine belediye Başkanı Recep Yakar, mahalle muhtarları ile bir toplantı yaptı. Muhtarlar ile Aydın Balıkçılık'ta yemek yiyen ve ardından muhtarları belediyeye davet eden Başkan Yakar, konu ile ilgili bir açıklama yaptı.Başkan Yakar, yaptığı açıklamada, "Bunu biz her şeyden önce talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz.  Türkiye'de kurumsal olarak ilk kez sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğin de muhtarlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde davet ediliyor. Hatta zaman zaman espri konusu bile oluyor. Biz Belediye Başkanları Muhtarlar kadar rahat Cumhurbaşkanına ulaşamıyoruz. Bu bağlamda çıkarılan yasa gereği Belediyelerde ilçe muhtarlarına hizmet vermek amaçlı bir birim kurulması söylenmişti. Bizde o noktada Muhtarlar Müdürlüğünü oluşturduk. Akabinde CHP'li arkadaşların bu işi sulandırarak Bulancak'ta gündem oluşturmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bizde tepkimizi sizin ağzınızdan dile getirmek için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Sağ olsunlar her şey o kadar da kötü değil. Bu vesile ile bir araya geldik" dedi.Acısu Mahallesi Muhtarı Ali Zehir, 8 yıllık muhtar olduğunu belirterek, Başkan Yakar'a her istediğinde ulaştığını belirterek, "Müdürlük konusuna gelince hepsi bizim arkadaşımız ama ben muhtar olarak bize emir verme noktasına gelirse, bizde ona hoş bakmayız. Bizimde derdimizi anlatacağımız tek bir nokta olursa tabi ki de hoşumuza gider" diye konuştu.Şemsettin Mahallesi Muhtarı İbrahim Elmas ise, "Biz seçilmiş kişiler olarak sizi muhatap almak istiyoruz. Sizden bir tacizliğimiz yok. Yalnız yapılan izlenimler bundan sonra muhtarlar Başkanla muhatap olamayacak, müdürle muhatap olacak. İçimizde bir kuşku var, bu kuşkuyu saklıyoruz ama sizden de ayrılmak istemiyoruz. Bizim muhatabımız siz ve yardımcı arkadaşlarınız olacak" dedi.AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da ziyaretleri kapsamında denk geldiği ve katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Geçtiğimiz hafta gazetemizin manşetinde yer alan muhtarlık müdürlüğü haberinin ardından Başkan Yakar, muhtarlarla bir araya gelerek müdürlük kurulmasıyla muhtarlardan kaçmak gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti.
Geçtiğimiz hafta gazetemizin manşetinde yer alan CHP İlçe Başkanı Reşat Özdemir ve CHP'li belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptıkları ve 'Başkan yakar, muhtarlardan da kaçacak' başlıklı haberimiz üzerine belediye Başkanı Recep Yakar, mahalle muhtarları ile bir toplantı yaptı. Muhtarlar ile Aydın Balıkçılık'ta yemek yiyen ve ardından muhtarları belediyeye davet eden Başkan Yakar, konu ile ilgili bir açıklama yaptı.
Başkan Yakar, yaptığı açıklamada, "Bunu biz her şeyden önce talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz.  Türkiye'de kurumsal olarak ilk kez sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğin de muhtarlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde davet ediliyor. Hatta zaman zaman espri konusu bile oluyor. Biz Belediye Başkanları Muhtarlar kadar rahat Cumhurbaşkanına ulaşamıyoruz. Bu bağlamda çıkarılan yasa gereği Belediyelerde ilçe muhtarlarına hizmet vermek amaçlı bir birim kurulması söylenmişti. Bizde o noktada Muhtarlar Müdürlüğünü oluşturduk. Akabinde CHP'li arkadaşların bu işi sulandırarak Bulancak'ta gündem oluşturmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bizde tepkimizi sizin ağzınızdan dile getirmek için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Sağ olsunlar her şey o kadar da kötü değil. Bu vesile ile bir araya geldik" dedi.
Acısu Mahallesi Muhtarı Ali Zehir, 8 yıllık muhtar olduğunu belirterek, Başkan Yakar'a her istediğinde ulaştığını belirterek, "Müdürlük konusuna gelince hepsi bizim arkadaşımız ama ben muhtar olarak bize emir verme noktasına gelirse, bizde ona hoş bakmayız. Bizimde derdimizi anlatacağımız tek bir nokta olursa tabi ki de hoşumuza gider" diye konuştu.
Şemsettin Mahallesi Muhtarı İbrahim Elmas ise, "Biz seçilmiş kişiler olarak sizi muhatap almak istiyoruz. Sizden bir tacizliğimiz yok. Yalnız yapılan izlenimler bundan sonra muhtarlar Başkanla muhatap olamayacak, müdürle muhatap olacak. İçimizde bir kuşku var, bu kuşkuyu saklıyoruz ama sizden de ayrılmak istemiyoruz. Bizim muhatabımız siz ve yardımcı arkadaşlarınız olacak" dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da ziyaretleri kapsamında denk geldiği ve katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.