Utanç önergesi kabul edilemez

SİYASET 21.11.2016 - 16:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 1967+ kez okundu.
 

Utanç önergesi kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Necati Tığlı,...
...geçtiğimiz hafta Meclis’e sunulan ve çok tepki çeken 'Tecavüz mağdurlarının tecavüzcüsüyle evlendirilmesine yönelik önergenin bugün yeniden görüşüleceğini belirterek 'Tecavüzün meşrulaştırılmasına, suçluların aklanmasına ve bu önergenin yasalaşmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.Başkan Tığlı, yaptığı açıklamada, AKP’nin gece yarısı gündeme getirdiği bu önergeye herkesimden tepki yağdığına vurgu yaparak, "Bu önergenin kabulü felaket olur, tecavüzcüler cezadan kurtulur. Bu durumda da iktidar tecavüzcüyü korumuş olur. Önergeye baktığımızda; bir kız çocuğu tecavüze uğradığında, tecavüzcüsüyle evlendirildiğinde tecavüz eden hapis cezasından kurtuluyor. Tam bir utanç önergesi. 'Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar' diyen Atatürk’ün kurduğu yüce Meclis’te çocukların korunmasına yönelik kararlar almak gerekirken, böylesi onur kırıcı, en ağır suç olan tecavüzü meşrulaştıracak, cezasız bırakacak karar almaya kalkanlar gerçekten insanlıktan nasibini almamış kişilerdir" diye konuştu. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Necati Tığlı,...
...geçtiğimiz hafta Meclis’e sunulan ve çok tepki çeken 'Tecavüz mağdurlarının tecavüzcüsüyle evlendirilmesine yönelik önergenin bugün yeniden görüşüleceğini belirterek 'Tecavüzün meşrulaştırılmasına, suçluların aklanmasına ve bu önergenin yasalaşmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Başkan Tığlı, yaptığı açıklamada, AKP’nin gece yarısı gündeme getirdiği bu önergeye herkesimden tepki yağdığına vurgu yaparak, "Bu önergenin kabulü felaket olur, tecavüzcüler cezadan kurtulur. Bu durumda da iktidar tecavüzcüyü korumuş olur. Önergeye baktığımızda; bir kız çocuğu tecavüze uğradığında, tecavüzcüsüyle evlendirildiğinde tecavüz eden hapis cezasından kurtuluyor. Tam bir utanç önergesi. 'Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar' diyen Atatürk’ün kurduğu yüce Meclis’te çocukların korunmasına yönelik kararlar almak gerekirken, böylesi onur kırıcı, en ağır suç olan tecavüzü meşrulaştıracak, cezasız bırakacak karar almaya kalkanlar gerçekten insanlıktan nasibini almamış kişilerdir" diye konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.