Sabiha Özdemir Anaokulu öncü olmaya aday

EĞİTİM 17.11.2016 - 17:38, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2704+ kez okundu.
 

Sabiha Özdemir Anaokulu öncü olmaya aday

Bulancak Sabiha Özdemir Anaokulu Eko-Okullar Programı okul öncesi ile Bulancak'ta ilk ve tek okul özelliği taşıyor.
Çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için iki yıldan bu yana bir program uyguluyorlar. Okuldaki öğrenciler böylece hem çevresel konuda bilgi ediniyorlar, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol oynuyorlar.Okul Müdürü  Sevilay Yılmaz, "Okulumuz Sabiha  Özdemir Anaokulu üstlendiği sosyal sorumluluk bilinciyle Atık Yağ, Mavikapak, Atık pil toplama kampanyası devam ediyor. Son yıllarda artan  pil kullanımı insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Dolayısıyla kullanılmış pillerin tehlike  oluşturmaması için ayrı toplanması, taşınması ve geri kazanılması gerekmektedir. Geri dönüşüm bilincini kazandırmak, engelli vatandaşlarımıza destek vermek amacıyla  mavi kapak toplama kampanyamızı oluşturduk. Okulumuzda tüm yıl boyunca toplanan kapaklar ilgili geri dönüşüm tesislerine teslim edilecektir. Atık Yağ toplama kampanyası ise  bu projenin bir tarafı çevre ve insan sağlığı açısından bilgilendirme, bilinçlendirme genel ve yerel yönetimler ve ilgili toplum kuruluşları ile iş birlikteliklerini temin ederek yağların zamanında gıdadan çekilmesini sağlamayı amaçlıyor. Ve maksimum oranda toplanarak çevresel zararları önlemeyi" dedi.
Bulancak Sabiha Özdemir Anaokulu Eko-Okullar Programı okul öncesi ile Bulancak'ta ilk ve tek okul özelliği taşıyor.
Çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için iki yıldan bu yana bir program uyguluyorlar. Okuldaki öğrenciler böylece hem çevresel konuda bilgi ediniyorlar, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol oynuyorlar.
Okul Müdürü  Sevilay Yılmaz, "Okulumuz Sabiha  Özdemir Anaokulu üstlendiği sosyal sorumluluk bilinciyle Atık Yağ, Mavikapak, Atık pil toplama kampanyası devam ediyor. Son yıllarda artan  pil kullanımı insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Dolayısıyla kullanılmış pillerin tehlike  oluşturmaması için ayrı toplanması, taşınması ve geri kazanılması gerekmektedir. Geri dönüşüm bilincini kazandırmak, engelli vatandaşlarımıza destek vermek amacıyla  mavi kapak toplama kampanyamızı oluşturduk. Okulumuzda tüm yıl boyunca toplanan kapaklar ilgili geri dönüşüm tesislerine teslim edilecektir. Atık Yağ toplama kampanyası ise  bu projenin bir tarafı çevre ve insan sağlığı açısından bilgilendirme, bilinçlendirme genel ve yerel yönetimler ve ilgili toplum kuruluşları ile iş birlikteliklerini temin ederek yağların zamanında gıdadan çekilmesini sağlamayı amaçlıyor. Ve maksimum oranda toplanarak çevresel zararları önlemeyi" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.