Selden hasar gören elektrik hatları onarıldı

GÜNDEM 27.09.2016 - 12:02, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2342+ kez okundu.
 

Selden hasar gören elektrik hatları onarıldı

Bölgemiz genelinde Çarşamba günü öğleden sonra meydana gelen aşırı yağış sonucu oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle Eynesil ve Çavuşlu' da ki enerji nakil hatlarında arızalar meydana geldi.
Çavuşlu Belde Merkezi su kuyularına elektrik sağlayan enerji nakil hattı ve dağıtım trafosu sel tahribatı sonucu tamamen kullanılmaz hale gelmiş, köy gruplarında 8 adet yüksek gerilim direği sele kapıldı. Eynesil İlçesinde Dizgine Deresi köprüsünün yıkılmasıyla elektrik Dağıtım Merkezinden çıkan köprü altı geçiş kabloları sele kapılmış ve kullanılamaz hale gelmiştir. Yapılan hasar tespiti sonucu, Görele İlçesi Çavuşlu Belde Merkezi ve 15 köy ile Eynesil İlçe Merkezine bağlı 4 Mahalle ve 7 köyün oluşan sel tahribatı sonucu enerjisiz kaldığı tespit edildi.Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğünce oluşturulan kriz masasında durum değerlendirmesi yapılarak 30 personel 15 araç ve iş makinasıyla duruma müdahale edilerek Çavuşlu Belde ve Eynesil İlçe Merkezlerinin tamamına aynı gün içerisinde enerji verildi. Çavuşlu Beldesinde 8 adet yeni direk montajı ve yenilenen enerji nakil hattı ile beldenin su ihtiyacı problemi akşam saatlerinde giderilmiştir. Görele ve Eynesil Köy Gruplarında ise hasar gören enerji nakil hatları teknik ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucu kısa sürede onarılarak bölge geneli tamamen enerjilendirildi. Tüm imkânlar seferber edilerek 24 saat aralıksız çalışmalarımız devam etmektedir. Oluşturulan kriz merkezleri ile gelişmeler anında takip edilip değerlendirilerek nakil hatlarımız öncelikli olmak kaydıyla oluşan arızalara teknik ekiplerimizce en kısa süre içerisinde müdahale edildiği bildirildi. 
Bölgemiz genelinde Çarşamba günü öğleden sonra meydana gelen aşırı yağış sonucu oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle Eynesil ve Çavuşlu' da ki enerji nakil hatlarında arızalar meydana geldi.
Çavuşlu Belde Merkezi su kuyularına elektrik sağlayan enerji nakil hattı ve dağıtım trafosu sel tahribatı sonucu tamamen kullanılmaz hale gelmiş, köy gruplarında 8 adet yüksek gerilim direği sele kapıldı. Eynesil İlçesinde Dizgine Deresi köprüsünün yıkılmasıyla elektrik Dağıtım Merkezinden çıkan köprü altı geçiş kabloları sele kapılmış ve kullanılamaz hale gelmiştir. Yapılan hasar tespiti sonucu, Görele İlçesi Çavuşlu Belde Merkezi ve 15 köy ile Eynesil İlçe Merkezine bağlı 4 Mahalle ve 7 köyün oluşan sel tahribatı sonucu enerjisiz kaldığı tespit edildi.
Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğünce oluşturulan kriz masasında durum değerlendirmesi yapılarak 30 personel 15 araç ve iş makinasıyla duruma müdahale edilerek Çavuşlu Belde ve Eynesil İlçe Merkezlerinin tamamına aynı gün içerisinde enerji verildi. Çavuşlu Beldesinde 8 adet yeni direk montajı ve yenilenen enerji nakil hattı ile beldenin su ihtiyacı problemi akşam saatlerinde giderilmiştir. Görele ve Eynesil Köy Gruplarında ise hasar gören enerji nakil hatları teknik ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucu kısa sürede onarılarak bölge geneli tamamen enerjilendirildi. Tüm imkânlar seferber edilerek 24 saat aralıksız çalışmalarımız devam etmektedir. Oluşturulan kriz merkezleri ile gelişmeler anında takip edilip değerlendirilerek nakil hatlarımız öncelikli olmak kaydıyla oluşan arızalara teknik ekiplerimizce en kısa süre içerisinde müdahale edildiği bildirildi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.