Şehit Naci Akçay Özel Eğitimde Down Sendromu günü coşkuyla kutlandı

YAŞAM 29.03.2024 - 13:14, Güncelleme: 29.03.2024 - 13:14 4580+ kez okundu.
 

Şehit Naci Akçay Özel Eğitimde Down Sendromu günü coşkuyla kutlandı

Down sendromlu bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanıyor.
Bu özel gün münasebetiyle Bulancak Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulunda öğrenciler çeşitli etkinlikler yaptı. Down Sendromu, bir kromozom anomalisidir. Sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down Sendrom’lu bireylerde ki kromozom sayısı 47’dir. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir. Bu sebepten dolayı Down Sendromu Trisomy 21 diye de bilinmektedir. Farkındalık günü sebebiyle Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulunda her yıl çeşitli etkinliklerle farkındalık artırma çalışmaları yapılıyor. Bu yıl ise okulda şiir dinletisi, çeşitli oyun ve gösteriler etkinlikleri yapıldı. Okul müdürü İnci Akçay emeği geçen herkese teşekkür etti.
Down sendromlu bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanıyor.

Bu özel gün münasebetiyle Bulancak Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulunda öğrenciler çeşitli etkinlikler yaptı.

Down Sendromu, bir kromozom anomalisidir. Sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down Sendrom’lu bireylerde ki kromozom sayısı 47’dir. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir. Bu sebepten dolayı Down Sendromu Trisomy 21 diye de bilinmektedir.

Farkındalık günü sebebiyle Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulunda her yıl çeşitli etkinliklerle farkındalık artırma çalışmaları yapılıyor. Bu yıl ise okulda şiir dinletisi, çeşitli oyun ve gösteriler etkinlikleri yapıldı. Okul müdürü İnci Akçay emeği geçen herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.