Halk eğitim öğretmen ve kursiyerlerin sergisi ilgi odağı oldu

GÜNDEM 05.06.2024 - 09:51, Güncelleme: 05.06.2024 - 09:51 1611+ kez okundu.
 

Halk eğitim öğretmen ve kursiyerlerin sergisi ilgi odağı oldu

Manisa Yunusemre ilçe Halk Eğitimi Merkezi’nde kurs öğretmenleri ve kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler yılsonun sergisinde sergilendi.
2023-2024 döneminde 2600’den fazla kursun açıldığı, 42 binden fazla kursiyerin katıldığı Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi’nde Hayat boyu öğrenme Haftası kapsamında el sanatları sergisi açıldı. Sergi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Özge Arslan, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Bayer katıldı. Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, “2023-2024 döneminde 2.627 kurs açtık. Bu kurslardan 42 bin 65 vatandaşımız faydalandı. Kursiyerlerimizin 27 bin 17 tanesini kadınlar, 15 bin 48 tanesini ise erkekler oluşturdu. Bu açılan kursların 1949’unu genel kurslar oluştururken, mesleki ve teknik kurslardan ise 678 kurs açıldı. En çok açılan kurslarımız, hijyen, Kur’an-ı Kerim, İlkyardım, İngilizce, Okuma Yazma, futbol, voleybol, basketbol, pilates, zeka oyunları, oyun odası kursları, dikiş ve el sanatları kurslarıdır. İşbirliği yaptığımız kurumlarımız var. Kurumlarla birlikte 1165 kurs açtık” dedi.  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslarda binlerce kişinin faydalandığını açıkladı. Uğurelli,  açılan bu sergide kursiyerlerin yaptığı birbirinden değerli eserlerin yer aldığını belirtti. Uğurelli, “Yüksek eğitime baktığımız zaman hekim, mühendis ve asker yetiştiriyor. Daha temele indiğimiz zaman halkı eğiten yerlerdir. Gerçek anlamda halk üniversiteleri olan halk eğitim merkezlerinden bir anlamda sizleri mezun ediyoruz. Bütün halk eğitim merkezlerimizin aşkla hizmet ürettiğini görüyoruz. Aşkla çalışan hiç kimse yorulmaz. Binlerce, on binlerce modül sizlerin eğitimleri için her sene yeniden yeniden açılıyor. Bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti, kursiyerlerin yaptığı eserleri inceledi. Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde yer alan Mutfak Atölyesinde kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel ürünleri tattı.
Manisa Yunusemre ilçe Halk Eğitimi Merkezi’nde kurs öğretmenleri ve kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler yılsonun sergisinde sergilendi.

2023-2024 döneminde 2600’den fazla kursun açıldığı, 42 binden fazla kursiyerin katıldığı Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi’nde Hayat boyu öğrenme Haftası kapsamında el sanatları sergisi açıldı.

Sergi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Özge Arslan, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Bayer katıldı.

Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, “2023-2024 döneminde 2.627 kurs açtık. Bu kurslardan 42 bin 65 vatandaşımız faydalandı. Kursiyerlerimizin 27 bin 17 tanesini kadınlar, 15 bin 48 tanesini ise erkekler oluşturdu. Bu açılan kursların 1949’unu genel kurslar oluştururken, mesleki ve teknik kurslardan ise 678 kurs açıldı. En çok açılan kurslarımız, hijyen, Kur’an-ı Kerim, İlkyardım, İngilizce, Okuma Yazma, futbol, voleybol, basketbol, pilates, zeka oyunları, oyun odası kursları, dikiş ve el sanatları kurslarıdır. İşbirliği yaptığımız kurumlarımız var. Kurumlarla birlikte 1165 kurs açtık” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslarda binlerce kişinin faydalandığını açıkladı. Uğurelli,  açılan bu sergide kursiyerlerin yaptığı birbirinden değerli eserlerin yer aldığını belirtti. Uğurelli, “Yüksek eğitime baktığımız zaman hekim, mühendis ve asker yetiştiriyor. Daha temele indiğimiz zaman halkı eğiten yerlerdir. Gerçek anlamda halk üniversiteleri olan halk eğitim merkezlerinden bir anlamda sizleri mezun ediyoruz. Bütün halk eğitim merkezlerimizin aşkla hizmet ürettiğini görüyoruz. Aşkla çalışan hiç kimse yorulmaz. Binlerce, on binlerce modül sizlerin eğitimleri için her sene yeniden yeniden açılıyor. Bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti, kursiyerlerin yaptığı eserleri inceledi. Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde yer alan Mutfak Atölyesinde kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel ürünleri tattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.