Hakdem hayvan haklarıyla ilgili çalışmalarını raporla milletvekili yenişehirlioğlu’na verdi

GÜNDEM 27.09.2023 - 09:47, Güncelleme: 27.09.2023 - 09:47 3173+ kez okundu.
 

Hakdem hayvan haklarıyla ilgili çalışmalarını raporla milletvekili yenişehirlioğlu’na verdi

Hayvan Hakları Koruma Derneği (HAKDEM) Manisa Şube Başkanı Reyhan Erbirliler, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’na ülkemizde hayvan haklarıyla ilgili yapılması gereken çalışmalara ilişkin çözüm önerileri ve Manisa ili durum raporunu sundu.
AK Partili Bahadır Yenişehirlioğlu, "Hayvan hakları denen bir şey var. Gelişen zaman içerisinde hem onları sağlıklı tutacak aynı zamanda vatandaşın güvenliğini sağlayacak çalışmalarımız var. Bazen iş öyle noktaya gidiyor ki hayvan savunuculuğu insanın önüne geçiyor. Sabah okula giden bir çocuğu köpeğin kovalaması, ısırması doğru bir şey değil. Bunu söylediğin zaman korkunç bir çeteleşme var ve linç kampanyasına tutuluyorsun. Ben hayatım boyunca doğru bildiklerimi hep söyledim, linç edilmeyi göze alarak Meclis'te gündeme gelecek. Daha sağlıklı bir düzenleme yapacağız" ifadelerini kullandı. HAKDEM Manisa Şube Başkanı Reyhan Erbirliler, “Ne yazık ki son yıllarda köpeklerin neden oldukları münferit hadiseler bahane edilerek toplum manipüle edilmekte, yurt dışından kopyalanan, hayvanlara ihale edilen intihal cinayet haberleri dahil, özellikle bir kısım ana akım medya, televizyon kanalları ve ağırlıkla soysal medyada köpekler birer korku objesine dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bir kısım medyanın Türk halkının aklıyla adeta dalga geçerek, köpekleri birer katil, merhametli halkımızı birer terörist olarak nitelendirmesi açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçudur. Toplumu en masum duygu olan hayvan sevgisinden, merhametinden, inançları üzerinden birbirine düşürme, ayrıştırma çabalarının sokak hayvanlarının popülasyonuna dair çözümden ziyade toplumsal sorunları büyüteceği açık olup, herkes için endişe vericidir. Halbuki Gazi Meclisimiz çatısı altında kurulan vicdan, ahlak ve bilim temelli komisyonlarca sunulan raporlar ışığında 2004 yılında sahipsiz evcil hayvanların öldürülerek popülasyonunun kontrol altına alınmasının imkansız olduğu ilan edilmiş, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununu 19 yıl önce resmen yürürlüğe girmiştir. Ölümün, yok etmenin hayvanları dev barınaklara toplayıp izole etmenin çözüm olmadığı, ülkemizde Hayvan Hakları alanında yapılması gereken çalışmalara İlişkin çözüm önerileri ve Manisa İli Durum Raporumuzu Manisa Hayvanları Koruma Derneği-Hakdem olarak, Manisa Milletvekili Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu’na sunduk. İlgileri, alakaları, konuya ilişkin samimi yaklaşımları sebebiyle kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.  
Hayvan Hakları Koruma Derneği (HAKDEM) Manisa Şube Başkanı Reyhan Erbirliler, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’na ülkemizde hayvan haklarıyla ilgili yapılması gereken çalışmalara ilişkin çözüm önerileri ve Manisa ili durum raporunu sundu.

AK Partili Bahadır Yenişehirlioğlu, "Hayvan hakları denen bir şey var. Gelişen zaman içerisinde hem onları sağlıklı tutacak aynı zamanda vatandaşın güvenliğini sağlayacak çalışmalarımız var. Bazen iş öyle noktaya gidiyor ki hayvan savunuculuğu insanın önüne geçiyor. Sabah okula giden bir çocuğu köpeğin kovalaması, ısırması doğru bir şey değil. Bunu söylediğin zaman korkunç bir çeteleşme var ve linç kampanyasına tutuluyorsun. Ben hayatım boyunca doğru bildiklerimi hep söyledim, linç edilmeyi göze alarak Meclis'te gündeme gelecek. Daha sağlıklı bir düzenleme yapacağız" ifadelerini kullandı. HAKDEM Manisa Şube Başkanı Reyhan Erbirliler, “Ne yazık ki son yıllarda köpeklerin neden oldukları münferit hadiseler bahane edilerek toplum manipüle edilmekte, yurt dışından kopyalanan, hayvanlara ihale edilen intihal cinayet haberleri dahil, özellikle bir kısım ana akım medya, televizyon kanalları ve ağırlıkla soysal medyada köpekler birer korku objesine dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bir kısım medyanın Türk halkının aklıyla adeta dalga geçerek, köpekleri birer katil, merhametli halkımızı birer terörist olarak nitelendirmesi açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçudur. Toplumu en masum duygu olan hayvan sevgisinden, merhametinden, inançları üzerinden birbirine düşürme, ayrıştırma çabalarının sokak hayvanlarının popülasyonuna dair çözümden ziyade toplumsal sorunları büyüteceği açık olup, herkes için endişe vericidir. Halbuki Gazi Meclisimiz çatısı altında kurulan vicdan, ahlak ve bilim temelli komisyonlarca sunulan raporlar ışığında 2004 yılında sahipsiz evcil hayvanların öldürülerek popülasyonunun kontrol altına alınmasının imkansız olduğu ilan edilmiş, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununu 19 yıl önce resmen yürürlüğe girmiştir. Ölümün, yok etmenin hayvanları dev barınaklara toplayıp izole etmenin çözüm olmadığı, ülkemizde Hayvan Hakları alanında yapılması gereken çalışmalara İlişkin çözüm önerileri ve Manisa İli Durum Raporumuzu Manisa Hayvanları Koruma Derneği-Hakdem olarak, Manisa Milletvekili

Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu’na sunduk. İlgileri, alakaları, konuya ilişkin samimi yaklaşımları sebebiyle kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.