YILDIZ, OYUNCULARLA BİRARADA

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.05.2013 - 22:38, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 5058+ kez okundu.
 

YILDIZ, OYUNCULARLA BİRARADA

Konya'da eğitimini sürdüren Temsilcimiz Emsal Yıldız'a,...
...Ereğli’de Necip Fazıl’ı anma etkinliklerine katılan Bulancaklı hemşehrimiz tiyatro ve dizi oyuncusu Şahin Ergüney ve sanatçı arkadaşları yakın ilgi gösterdiler.Vefatının 30. yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında Konya Ereğli’de Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Necip Fazıl Kısakürek’in oyunları seslendirildi. Necip Fazıl’ın ‘Para’, ‘Bir Adam Yaratmak’, ‘Reis Bey’, ‘Sabır taşı’, ‘Siyah Pelerinli Adam’, ‘Tohum’, ‘Parmaksız Salih’ adlı oyunları şiir tarzında seslendiren oyuncular arasında; Atsız Karaduman, Erdal Küçükkömürcü, Bulancaklı hemşerimiz Şahin Ergüney, Olcay Kavuzlu, Ötüken Hürmüzlü, Alper Tazebaş, Pervin Ünalp, Meltem Baytok, Sinem Şahin, Özlem Gür ve Gonca Coşkun yer aldı. Gazetemiz Konya Temsilcisi Emsal Yıldız’a tiyatronun önemi hakkındaki görüşlerini aktaran Atsız Karaduman, “Ülkelerin ekonomik kalkınmışlıkları kişi başına düşen gelirlerinin yüksekliği elbette önemlidir. Ama en az bunun kadar önemli olan ülkelerin kültür hayatının zenginliğidir. Kültür hayatında da en önemli olgulardan biri tiyatrodur. Yüzyıllara dayalı bu sanat adaletten, sevgiden, barıştan, hukuktan, insana dair en yüce duygulardan bahseder o duyguları benimser. Tiyatrocu sömürüye, hırsızlığa, vicdansızlığa diktatörlüğe, zalimliğe karşıdır. İşte insana dair bu kavramları sahnede tartıştırır seyirciye gerçekleri gösterir” dedi. Haber : Emsal Yıldız    
Konya'da eğitimini sürdüren Temsilcimiz Emsal Yıldız'a,...

...Ereğli’de Necip Fazıl’ı anma etkinliklerine katılan Bulancaklı hemşehrimiz tiyatro ve dizi oyuncusu Şahin Ergüney ve sanatçı arkadaşları yakın ilgi gösterdiler.
Vefatının 30. yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında K
onya Ereğli’de Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Necip Fazıl Kısakürek’in oyunları seslendirildi.

Necip Fazıl’ın ‘Para’, ‘Bir Adam Yaratmak’, ‘Reis Bey’, ‘Sabır taşı’, ‘Siyah Pelerinli Adam’, ‘Tohum’, ‘Parmaksız Salih’ adlı oyunları şiir tarzında seslendiren oyuncular arasında; Atsız Karaduman, Erdal Küçükkömürcü, Bulancaklı hemşerimiz Şahin Ergüney, Olcay Kavuzlu, Ötüken Hürmüzlü, Alper Tazebaş, Pervin Ünalp, Meltem Baytok, Sinem Şahin, Özlem Gür ve Gonca Coşkun yer aldı.

Gazetemiz Konya Temsilcisi Emsal Yıldız’a tiyatronun önemi hakkındaki görüşlerini aktaran Atsız Karaduman, “Ülkelerin ekonomik kalkınmışlıkları kişi başına düşen gelirlerinin yüksekliği elbette önemlidir. Ama en az bunun kadar önemli olan ülkelerin kültür hayatının zenginliğidir. Kültür hayatında da en önemli olgulardan biri tiyatrodur. Yüzyıllara dayalı bu sanat adaletten, sevgiden, barıştan, hukuktan, insana dair en yüce duygulardan bahseder o duyguları benimser. Tiyatrocu sömürüye, hırsızlığa, vicdansızlığa diktatörlüğe, zalimliğe karşıdır. İşte insana dair bu kavramları sahnede tartıştırır seyirciye gerçekleri gösterir” dedi.

Haber : Emsal Yıldız

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.