Türk öğrenciler Uluslararası Robotik Yarışması’nda çeyrek finale yükseldi
Türk öğrenciler Uluslararası Robotik Yarışması’nda çeyrek finale yükseldi
Dünyanın önde gelen bilişim teknolojileri distribütörü ve çözüm toplayıcısı TD SYNNEX, toplumsal sorumluluk vizyonu ve teknoloji ekosistemini geliştirme hedefleri doğrultusunda,
Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nin başarılı robotik takımı Loth Robotics 8182 ile güçlü bir iş birliğine imza attı. 2019 yılında kurulan Loth Robotics 8182, TD SYNNEX Türkiye'nin sağladığı destekle başarılarını uluslararası arenaya taşıdı.
Dünyanın en prestijli liseler arası robotik yarışması FIRST Robotics Competition (FRC) 2026 sezonunda, 4 ülkeden toplam 43 takımın kıyasıya mücadele ettiği İstanbul'daki etaba katılan Loth Robotics 8182 takımının geliştirdiği robot Haliç Bölge Yarışmasında, tüm maçlarında aktif olarak sahada yer aldı. İlk iki gün sergilediği istikrarlı performans sayesinde 3. gün gerçekleştirilen play-off maçlarına katılmaya hak kazanan ekip, çeyrek finale kadar yükselerek gücünü bir kez daha kanıtladı. TD SYNNEX'in desteği sayesinde tamamen inovasyona odaklanma şansı yakalayan ekip, teknik sürecin yanı sıra sezon boyunca yürütülen projeleri ve çalışmalarını jüriye sunma fırsatı buldu ve bu sunumlardan da oldukça olumlu geri dönüşler aldı.
TD SYNNEX Türkiye Başkanı Behçet Yumrukçallı, “Teknoloji ekosisteminin yarınlarını inşa edecek olan genç yeteneklerin yanında yer almayı bir kurumsal sorumluluktan öte, geleceğe yapılan en kıymetli yatırım olarak görüyoruz. Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nin azimli öğrencilerinden oluşan Loth Robotics ekibine verdiğimiz bu destek de bizim için bir robotik yarışmasına sağlanan teknik destekten çok daha fazlasını ifade ediyor. Loth Robotics 8182 ekibi yarışmaların İstanbul etabında ortaya koyduğu başarıyla güçlü bir takım ruhuna ve kolektif çalışma disiplinine sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı. " ifadelerini kullandı.


Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.