Sporda ki başarısızlığın sırrı
(İHA) - İhlas Haber Ajansı |
15.09.2011 - 18:48, Güncelleme:
30.10.2020 - 19:15 5540+ kez okundu.
Sporda ki başarısızlığın sırrı
1978 yılında Kastamonu'da antrenör iken, o zamanki Spor İl Müdürü Mesut Özkaya'nın teşvikleriyle...
...Giresun’a gelen Selami Çelebi bu güne dek binlerce sporcu yetiştirdi. Bu sporcuların yüzlercesi Bölge, Grup ve Türkiye Şampiyonu olurken, judo taekwondo ve halter branşlarında dar imkanlara rağmen 8 genç milli oldu ve içlerinde uluslararası, Avrupa şampiyonları bulunuyor. Giresun’da ekonomik nedenler işsizlik ve huzursuzluk bu kıymetleri malesef il dışına kaçırdı ve bunların gidişi anılan sporlara sekte vurdu, gerisi de gelmiyor zaten. Her konuya çözüm bulunurken amatör sporcuların yeterince ellerinden tutulmaması, spordaki başarımızın önünü tıkıyor. Şimdi bir zamanlar bu dallarda bizde vardık diyenler aşağıdaki tabloya bakıp ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha kabul edecek.
Giresun’un adını duyuran judo, taekwondo ve halter dallarında ki milli sporcular ve hocaları; Halter’de Faruk Dervişoğlu, Judo’da Cengiz Turan, Nevzat Işıkdemir, Tufan Durmuş, Muzaffer Himmetoğlu, Taekwondo’da Kadir Baş ve Mehmet Algül, hocaları ise Selami Çelebi.
1978 yılında Kastamonu'da antrenör iken, o zamanki Spor İl Müdürü Mesut Özkaya'nın teşvikleriyle...
Sitemizdeki haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde izinsiz yayınlanamaz.
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.